Vaikų gynimo dienos paminėjimo koncertas „Už vaikų teisę į sveiką ir saugią aplinką“

Vaikų gynimo dienos paminėjimo koncertas „Už vaikų teisę į sveiką ir saugią aplinką“

Birželio 21 d., sekmadienį, 13 val., Klaipėdoje, Lietuvininkų aikštėje įvyks Vaikų gynimo dienos paminėjimo koncertas „Už vaikų teisę į sveiką ir saugią aplinką“. Tai priminimas mums visiems apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Šiuo renginiu siekiama parodyti visuomenei, kad klaipėdiečiai nori saugios, sveikos, spalvingos ir laimingos vaikystės savo vaikams.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme 8 straipsniu teigiama, kad vaikai turi teisę į sveikatą bei sveiką ir saugią aplinką. Tačiau šalia Klaipėdos uosto gyvenantys tėvai jau keletą metų nuogąstauja dėl savo vaikų sveikatos, nes jų aplinka: gyvenamieji namai, vaikų žaidimo aikštelės, vaikų ugdymo įstaigos - padengta juodomis dulkėmis, nemažėjantis triukšmas naktimis, mieste didelė transporto tarša.  Vaikai priversti kęsti ir labai nemalonius kvapus, dėl kurių patiria įvairių negalavimų. Yra buvę dienų, kai pietinėje miesto dalyje vaikai lopšeliuose-darželiuose, bijodami iki pykinimo nemalonių kvapų, verkdami prašydavo auklėtojų nevesti jų į lauką. Smeltės gyventojai ir jų vaikai nuolat kenčia nuo Lietuvos higienos normos ribinius dydžius viršijančio triukšmo dėl uoste vykdomų darbų ne tik dieną, bet ir naktį.

Koncerto metu Klaipėdos bendruomenių tėvai ir vaikai  kartu susibūrę viliasi spalvotais delnais atkreipti dėmesį bei  paskatinti miesto ir šalies vadovus imtis daugiau priemonių minėtoms problemoms spręsti. Juk juoda spalva nėra vaikų mėgstamiausia. Žinomi aktoriai, talentingi vaikai ir koncerto svečiai dovanos renginio dalyviams pokštų, dainų ir geros nuotaikos. Laukia staigmenos, prizai ir siurprizai. Aprangos kodas – Jūsų mėgstamiausia spalva nudažyti delnai. 

Renginio bičiuliai: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, kurią renginio metu atstovaus pirmininkas prof. dr. Jonas Ruškus, „Vaivorykštės tako“ gimnazija, Miško mokykla, Klaipėdos Vitės progimnazija, Klaipėdos bendruomenių asociacija, Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS), DANCER, aktoriai Evelina ir Gytis Šimelioniai, Klaipėdos lėlių teatras, autorinių dainų atlikėja Žydrė Adomaitienė, studijos GROCK įkūrėjas Linas Švirinas. Muzikinius kūrinius atliks dainingi miesto vaikai. Renginį veda aktorius ir radijo laidų vedėjas Simas Buziliauskas.

Renginio organizatoriai: Klaipėdos miesto gyventojai ir asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“. Renginio partnerė - VšĮ „Veiklių mamų klubas Klaipėdoje“.

Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama.

Skatinsime laikytis saugaus atstumo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder