Užgavėnės Klaipėdoje - su Morės sanatorija

Užgavėnės Klaipėdoje - su Morės sanatorija

Klaipėdos etnokultūros centras klaipėdiečius ir miesto svečius šį sekmadienį kviečia švęsti Užgavėnes Teatro aikštėje.

Šiemetinės šventės tema - "Morės sanatorija". Žadama, kad į ją atvykę pagerinsite tiek fizinę, tiek psichinę sveikatą.

13 val. pradės šurmuliuoti riebaus maisto turgus. Jis vilios gardžiausių, riebiausių patiekalų kvapais ir padės puoselėti bei subalansuoti kūno formas. Morės sanatorijoje bus galima pasimėgauti ką tik iškeptais lietuvininkų vofeliais, įvairių skonių blynais, tradiciniu šiupiniu, spurgomis, skaniausia duona, sūriais, pyragais, mėsos gaminiais, žuvimis, kurių kokybę garantuoja tautinio paveldo ženklas.

Sanatorijos administracija-kompensacija atvykusiems siūlys apsilankyti šiuolaikiškai įrengtuose specialistų - "diagmostikos", kūnotyros, plastikos "kirurgijos", savigydos kabinetuose, pasimėgauti sveikatinimo procedūromis, apsilankyti "Anės aptiekoje" ir įsigyti laimės, meilės ir sveikatos piliulių. Visą informaciją apie Morės sanatoriją, jos aplinką ir paslaugas atėjus į šventę suteiks raganos - jas pažinsite iš informacinių šluotų. Kiekvienas klaipėdietis ar miesto svečias, ieškantis išskirtinių sveikatinimosi receptų, efektyvaus ir teigiamo poilsio, taip pat norintis nusistatyti Užgavėnių monų suvokimo laipsnį gaus sanatorinę knygelę. Surinkus specialistų parašus, bus suteikta skani kompensacija. Morės sanatorijoje - tik gilios gydymo tradicijos, išbandykite!

15 val. vyks persirengėlių varžybos, sveikatinimo procedūros, judrūs žaidimai, kurie garantuos efektyvų ligų pašalinimą, gerą savijautą. Varžybų greituoliai bei sveikuoliai bus apdovanoti.

Aktyviais reabilitacijos veiksmais, mankštomis kvies mėgautis Lašininis ir Kanapinis, bet ar tvyranti harmonija nuramins pabaigos neturintį jų konfliktą?

Paskutinė procedūra "Morei čirkšt" bus atlikta 17 val.

Jau antrus metus Klaipėdos Užgavėnių šventei Morę kūrė ispanų menininkas Jordi NN ir amatininkas Mantvydas Vilys, bendradarbiaudami su amatininkų gildija "Krikragaa".

Šventės organizatoriams talkina nuolatiniai Etnokultūros centro draugai iš Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubo "Žuvėdra", Klaipėdos turizmo mokyklos, taip pat - iniciatyvūs moksleiviai iš Klaipėdos technologijų mokymo centro, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos, Klaipėdos Vydūno gimnazijos, R. Jokubaitytės vadovaujami folkloro ansambliai "Kvėitys" ir "Verdainė", Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansambliai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder