Uostamiestyje pristatomi Kristijono Donelaičio kūrybos įkvėpti dailininkų darbai

Uostamiestyje pristatomi Kristijono Donelaičio kūrybos įkvėpti dailininkų darbai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose penktadienį atidaroma tradicinė Dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus paroda "Vakarų vėjai", skirta Kristijono Donelaičio 300 metų jubiliejui.

Paroda "Vakarų vėjai" kas dvejus metus pristato visuomenei Klaipėdos krašto dailininkų sukurtus darbus. Šiemet ji skiriama lietuvių grožinės literatūros pradininko K. Donelaičio 300 metų sukakčiai, taigi visi parodoje eksponuojami darbai yra įkvėpti šio poeto asmenybės bei kūrybos arba susiję su ja temiškai.

Anot parodos rengėjų, kūrinių įvairovė sufleruoja, kad deramas K. Donelaičio, vieno iš savičiausių Švietimo epochos rašytojo, gyvenusio ir kūrusio XVIII a. viduryje, jubiliejaus paminėjimas Klaipėdos krašto dailininkams yra garbės reikalas, o šio autoriaus kūrybos vaizdingumas, dinamiškumas, archaizmas - tautos istorijos žinių bei plačių galimybių šaltinis ne tik literatūrinėms, bet ir vizualiosioms interpretacijoms.

Šiųmetės parodos "Vakarų vėjai" pagrindą sudaro trejų metų projekto "Kristijonas Donelaitis. 300 metų jubiliejus", kuriame dalyvavo Klaipėdos, Kaliningrado ir kitų Lietuvos miestų tapytojai, grafikai bei taikomojo meno dailininkai, papildyti naujais klaipėdiečių darbais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder