Trečiasis Karklės festivalis žada grandiozinius įspūdžius

Trečiasis Karklės festivalis žada grandiozinius įspūdžius

Liko kiek mažiau nei savaitė iki trečiojo "Karklė live music beach" festivalio, pajūryje išsiveršiančio įspūdingų pasirodymų ir pramogų vulkanu. Festivalio organizatoriai žada, jog šiemet tai bus didžiausias tokio tipo renginys visoje Lietuvoje ir ragina suskubti įsigyti bilietus, mat trims dienoms kokybiškiausios muzikos ir įvairiausių pramogų oaze virstanti Karklė nėra guminė ir visi norintieji gali nesutilpti.

Vienas iš festivalio "Karklė live music beach" organizatorių, "Renginių centro" vadovas Marius Tumšys, prisiminęs pirmąjį Karklės festivalį 2010-aisiais, dabar džiaugiasi, jog neatsisakė minties festivalį rengti ir kitąmet.

Sunki pradžia

"2009 metais rengėme Andriaus Mamontovo "1000 koncertų turą" po Lietuvą. Turas buvo labai sėkmingas, pritraukė tikrai labai daug žiūrovų, todėl kilo mintis visus tuos žiūrovus iš visų Lietuvos miestų ir miestelių pakviesti į vieną renginį. Mūsų kaimynai latviai ir estai jau seniai rengia festivalius ant jūros kranto, o mes jo iki šiol tokiam tikslui neišnaudojome, todėl ėmėme galvoti apie tokią galimybę", - festivalio užuomazgas prisiminė M. Tumšys.

Renginių organizatorius pasakojo, jog užduotis atlikti festivalio pajūryje galimybių studiją buvo patikėta tuo metu įmonėje praktiką atlikusiam Mantui. Svarstytos įvairios galimybės, galvota apie festivalį Drevernoje, Šventojoje, Nidoje, Giruliuose, tačiau galiausiai apsistota ties Karkle.

"Idealesnės vietos tam nerastumėte. Tiesa, mūsų apsisprendimu visiškai nesusižavėjo Pajūrio regioninio parko direkcija, - juokėsi M. Tumšys. - Kai pasakėme, jog norime čia rengti muzikos festivalį, sulaukėme pasipriešinimo. Turėjome eiti kitokiu keliu - rinkome gyventojų parašus. Šie sutiko. Galų gale įtikinome ir parko direkciją. Tiesa, ne pritarti, o bent jau neprieštarauti."

Galėjo būti pirmas ir paskutinis

Po ilgų teisinių procesų laukė ne ką mažiau sunkus darbas. Nei rėmėjai, nei atlikėjai apie tokį festivalį nebuvo nė girdėję, todėl įtikinti juos prisidėti nebuvo lengva.

"Galų gale, 2010-ųjų vasarą įvyko pirmasis nedidelis Karklės festivalis. Pasakysiu tiesą - jis mums nebuvo labai naudingas finansiškai. Kritome į nemažą duobę. Prieš rengdami pernai metų antrąjį festivalį labai ilgai svarstėme, ar ir antrasis blynas neprisvils. Tikrai galvojome renginio nebedaryti, tačiau šias mintis atbaidė jau pirmojo festivalio metu susiformavusi nuostabi aura ir atmosfera", - pasakojo Karklės festivalio organizatorius.

Organizatoriams visgi pavyko susikaupti ir ramybės neduodančias mintis nuvyti į šalį. Šįkart lūkesčiai pasiteisino su kaupu. "Karklė live music beach 2011" smogė it uraganas - gausybė populiariausių Lietuvos grupių, svečiai iš užsienio, kokybiškiausia garso sistema, nesuskaičiuojama galybė pramogų ir užsiėmimų, skirtingų pasaulio šalių virtuvės ir daugybė nepamirštamų įspūdžių.

"Labiausiai džiaugiamės festivalio dalyviais. Tai tokia nuostabi publika. Be proto atsipalaidavusi, taikiai nusiteikusi. Tą pačią tendenciją norime išlaikyti ir šiemet", - tikėjosi M. Tumšys.

Dvejonių nebeliko

Po morališkai ir finansiškai sėkmingo antrojo renginio organizatoriams dvejonių nebeliko: "Norime, kad festivalis būtų tradicinis ir išliktų Karklėje. Norime suvienyti tiek Klaipėdos miesto, tiek rajono žmones. Ir tuo neapsiribojame. Labai didelis procentas dalyvių atvyksta iš Vilniaus, Kauno, kitų miestų. Jų net daugiau nei klaipėdiečių, mat jie yra išsiilgę pajūrio ir dar labiau visa tai vertina."

M. Tumšys užsiminė, kad po dviejų festivalių nepatenkintųjų neliko. Džiaugiasi visi aplinkiniai - festivalio metu užpildyti visi kempingai, kaimo turizmo sodybos, kavinės, renginio teritorijoje vyksta įvairi prekyba. Nebereikia specialiai ieškoti rėmėjų - dauguma patys žino apie šį festivalį, siūlo idėjas, nori prisidėti.

"Negalime skųstis ir bilietų pardavimu. Jau ilgą laiką pirmaujame bilietų platinimo vietose. Todėl ir raginame norinčiuosius suskubti, mat į Karklės festivalį galime sutalpinti daugiausiai 8-10 tūkstančių žmonių", - ragino M. Tumšys.

Šiemet - viskas, kas geriausia

Šiais metais organizatoriai stiprina pajėgas ir ruošiasi dalyvius nustebinti dar labiau. Šiemet į festivalio sceną, kuri, tikinama, bus tokia, kokios Lietuvos festivalių dalyviai dar nėra matę, lips garsiausios Lietuvos žvaigždės. Viename renginyje retai pamatysi šalies geriausius - Andrių Mamontovą, Marijoną Mikutavičių, Mantą Jankavičių, SEL, Leon Somov ir Jazzu, "Skamp", Aliną Orlovą ir daugelį kitų.

Lietuvaičių pasirodymus paįvairins ir kaimyninių šalių atlikėjai bei grupės, o vyšnaite ant deserto taps kultinė Rusijos grupė "Mumiy Troll". O kur dar įvairiausios pramogos - Keistuolių teatro spektaklis "Bremeno muzikantai", didžėjų ir naktiniai roko grupių pasirodymai bei įvairios pramogos vandenyje ir krante.

Paklaustas, ar beliks idėjų kitų metų festivaliams, jei į šį sudėjo viską, kas geriausia, M. Tumšys šypsosi: "Tobulėti visada yra kur. Šiemet labiau koncentravomės į vietines žvaigždes. Kitąmet, jei sulauksime dalyvių palaikymo, stengsimės prisivilioti daugiau stambaus stoto užsienio žvaigždžių. Toks mūsų tikslas", - žadėjo M. Tumšys.

Atmintinė dalyviui

"Karklė live music beach" organizatorius priminė ir tai, kas padės šiemetiniais įspūdžiais mėgautis be rūpesčių. Anot M. Tumšio, kiekvienas festivalio dalyvis, žinodamas, kokie nenusakomi orai vyrauja Lietuvoje ir norėdamas jaustis saugiai bei patogiai turėtų pasirūpinti guminiais batais ir lietpalčiu.

"Daugiau nieko ypatingo nereikia - tik geros nuotaikos ir pozityvaus nusiteikimo", - sakė jis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder