Trečiadienį Klaipėdoje – Europos metų 2012 šventė

Trečiadienį Klaipėdoje – Europos metų 2012 šventė

Šį trečiadienį, rugpjūčio 1 d., 12 val, Klaipėdai švenčiant miesto gimtadienį, prie Meridiano, rinksis senjorų ir jaunimo organizacijos. Laužydamos visuomenėje įsitvirtinusius stereotipus, jos dalinsis patirtimi, veiks kūrybinės dirbtuvės, koncertuos muzikos kolektyvai, vyks viktorinos ir daug kitų pramogų.

Šie metai – Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metai. Būtent todėl į šventę pasidalinti patirtimi sukviestos vyresnių žmonių ir jaunimo organizacijos. Savo veiklos akimirkomis dalinsis Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Klaipėdos pajūrio bendrijos, viešosios įstaigos „Trečiasis amžius“ bei Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos nariai.

Lietuvos meno terapijos asociacija pristatys specifinį gydymo metodą protui ir kūnui – šviečiančios smėlio dėžės terapiją. O alternatyvaus meno centro atstovai kvies kartu kurti suvenyrus iš gamtos ir jūros teikiamų žaliavų.

Klaipėdos sveikuolių klubo atstovai papasakos apie sveiko gyvenimo būdo principus ir naudą. Poezijos valandėlės metu bus galima pasiklausyti įvairių Klaipėdos miesto poetų kūrinių, susipažinti su išleistomis poezijos knygomis.

Šalia Meridiano taip pat įsikurs galerija su spaudos fotografų nuotraukomis, vaizduojančiomis Europos metų temą. Visi norintieji galės pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungą viktorinoje „Pažink Europą“, kurioje kviečiami dalyvauti visi – nuo mažiausio iki vyriausio.

Renginio metu vyks koncertas, kuriame Stano su Tarptautiniu choru gyvai atliks 2012-ųjų Europos metų himną. Taip pat koncertuos Klaipėdos miesto kolektyvai.

Europos metams skirti šventiniai renginiai „Aktyvus ir sveikas europietis“ šiemet jau vyko Vilniuje, Marijampolėje bei Šiauliuose , o rugsėjo 1 d. planuojamas renginys Kaune. Bus pristatomi amatai, vyks konkursai, aktyvūs užsiėmimai senjorams ir jaunimui, koncertuos meno, muzikos ir šokių kolektyvai.

Europos dienos renginiai yra nemokami.

1950 m. gegužės 9 d. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas iškėlė suvienytos Europos idėją. Šis Šumano deklaracijos pavadinimu žinomas pasiūlymas laikomas Europos Sąjungos pradžia. Europos metams skirtus renginius šiemet organizuoja Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Užsienio reikalų ministerija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder