Tarptautinės neįgaliųjų dienos išvakarėse - specialus renginys

Tarptautinės neįgaliųjų dienos išvakarėse - specialus renginys

Tarptautinės neįgaliųjų dienos, kuri minima gruodžio 3-iąją, išvakarėse Žvejų rūmuose vyko šiai dienai skirtas renginys – festivalis „Sveiks, svieteli margs!“. Renginys buvo susietas ir su jubiliejinėmis Kristijono Donelaičio metinėmis.

Po festivalio atidarymo Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ teatro grupė „Drugelis“ suvaidino spektaklį „Būrų gyvenimas“ pagal K. Donelaičio poemą „Metai“. Kiek vėliau neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ kolektyvas pristatė choreografinę kompoziciją „Žaidžiame metus“, na o Klaipėdos „Medeinės“ mokyklos lavinamųjų klasių mokinių grupė inscenizavo visiems labai gerai žinomą pasaką „Ropė“.

Festivalio programoje Priekulės socialinių paslaugų centro linksmieji artistai atliko muzikinę kompoziciją „Ryt iš ryto“ ir padainavo dainą. Daugiafunkcinio centro „Svetliačiok“ „Delfinukų“ klasės mokinių ir socialinio centro jaunuolių jungtinė grupė atliko poetinę – choreografinę kompoziciją „Rankoj laikau tavo „Metus“, deklamavo eilėraščius, dainavo sutartinę ir sušoko šokį. Kretingos Dienos veiklos centro meno kolektyvas „Ieškotojai“ atliko improvizaciją „Ratas ant ašies braškėdamas sukasi sunkiai...“, Gargždų socialinių paslaugų centro meninis kolektyvas „Šešėliai“ pažvelgė į K. Donelaičio kūrybą per modernumo prizmę ir atliko teatralizuotą šokį „Pavasario linksmybės“ ir atliko dainą „Jau saulelė“. Festivalio pabaigoje bendrijos „Klaipėdos viltis“ kolektyvas padainavo keletą populiarių lietuviškų dainų.

„Mums pavyko dvi datas – K. Donelaičio jubiliejines metines ir Tarptautinę neįgaliųjų dieną – sujungti į vieną, prisikviesti dalyvių, kas labai smagu, jog buvo atsiliepta į mūsų kvietimą, nes be jų ši šventė būtų neįvykusi, ir padaryti tokį festivalį. Kadangi šiemet mūsų organizacijai 25-eri metai, renginius organizuojame dažnai, tik tie renginiai būna labai skirtingi, ir toks, koks buvo šįkart – tikrai ne kasmet vyksta. Užsiregistravo per 70 dalyvių, o žiūrovų salė buvo pilnutėlė“ – džiaugiasi bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė, viešosios įstaigos ‚Gyvenimo namai“ direktorė Janina Tulabienė.

Festivalio pabaigoje buvo padėkota rėmėjams, dalyvavusiems kolektyvams įteiktos dovanos – vaikų keramikos darbeliai, saldainiai ir padėkos raštai. Renginio metu susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Visas festivalis buvo filmuojamas, tad organizatoriai pažadėjo kolektyvams padovanoti kalėdinę dovaną – festivalio įrašą. Po festivalio uždarymo dalyviai vaišinosi ir linksminosi diskotekoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder