Šventinį savaitgalį laukia stintos ir daug muzikos

Šventinį savaitgalį laukia stintos ir daug muzikos

Kitą savaitgalį apsukresni miestiečiai gali pasidaryti ilgu šventiniu savaitgaliu - jei pavyks susitarti su darbdaviais dėl laisvadienio vasario 15-ąją. "Vakarų ekspresas" domėjosi, ką nuveikti tomis dienomis siūlys pramogų organizatoriai Klaipėdoje ir Vakarų Lietuvoje.

Kvepės stintomis

Turbūt didžiausias artėjančio savaitgalio įvykis - tradicinė šventė "Palangos stinta" Palangoje. Kaip kiekvienais metais, bus galima ne tik paragauti įvairiais būdais paruoštos stintos, bet ir dalyvauti įvairiose varžybose, stebėti Stintų grilio čempionatą, įsigyti liaudies meistrų gaminių.

Šeštadienį, vasario 13 d., Jūratės ir Kastyčio skvere šventė prasidės vidurdienį. Žvejams ir svečiams bus teikiamos "magaryčios", inauguruojami nauji Stintų ordino riteriai. Vėliau lauks stintų barbekiu čempionatas, inkaro laikymo rungtis, stintų valgymo čempionatas, nuotaiką palaikys žvejų liaudies melodijas atliksiantys kolektyvai.

Tradiciškai šios šventės metu vyks ir grūdinimosi šventė "Palangos ruoniai". Organizatoriai žada, kad bus gaivinama sena tradicija - plaukimas ekete - 12 metrų plaukimas lediniu vandeniu. Tai vyks šeštadienį 11 valandą Kunigiškėse, tvenkinyje priešais oro uostą. Popiet sveikuoliai rinksis ir bėgs link jūros tilto, maudynės šaltame vandenyje numatytos 15 valandą. Tai - renginys, kuris sutraukia minias smalsuolių, besistebinčių "ruonių" drąsa ir ištverme.

Stintų šventė "Stintapūkis" dar kitą savaitgalį, vasario 19-21 dienomis, vyks ir Neringoje, tad norintieji paskanauti gardžiųjų stintų galės aplankyti abi šventes, dedikuotas šioms žuvims.

Grįžta Šviesų festivalis

Jau antrus metus ryškiomis spalvomis Klaipėdos senamiestį nudažys Šviesų festivalis, šiemet vyksiantis vasario 13-16 dienomis 18-23 val.

Anot organizatorių, per keturias festivalio dienas bus pristatytos 24 unikalios meninės instaliacijos, kurios džiugins viso festivalio metu, ir dar keliolika laikinų projektų, kurie vyks vieną ar porą festivalio dienų.

Projektas "Šviesos naktys" kvies į Klaipėdos sulptūrų parką. Čia nušvis 32 skulptūros, iš kurių 12 - autorinių šviesų instaliacijų ir 2 originalios projekcijos. Kruizinių laivų terminale lauks šviesos ir garso instaliacija. Liepų gatvės pastatus iš žiemos miego žadins spalvingos ir gausios iliuminacijos, Danės skvere įsikurs Laivelių alėja, kurioje visas dienas kvies ir netikėtas meilės restoranas. Buvusiojs Šv. Jono bažnyčios vietoje iškils unikali šviesos bažnyčia, o greta, Mažojoje Vandens gatvėje, lauks instaliacija "Tinkle" ir kt.

Norintys aplankyti visus šviečiančius objektus, susipažinti su nematytais senamiesčio objektais bus pakviesti registruotis į naktinę ekskursiją. Ekskursijos vyks vasario 13 ir 14 dienomis 19 bei 21 val. Išsami informacija ir registracija į ekskursijas el. paštu [email protected].

Nuo vasario 12 d. daugelyje Klaipėdos senamiesčio kavinių ir restoranų lankytojų lauks specialūs Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atvirukai. "Meilės žinutė butelyje" pavadintos akcijos metu organizatoriai ragina rašyti gražiausias mintis, eiles ir jas padovanoti mylimajam, draugui bei savo miestui. Rašyti meilės laiškus bus galima iki vasario 14-osios vakaro. Vėliau šie meilės eilių pripildyti buteliai bus išmesti į Baltijos jūros bangas.

Vasario 14 d. 18 val. ant Biržos tilto atgis Dangės undinės ir kuršio legenda. Čia pasirodys "Žilvino" ansamblis, Jūrinis vaikinų choras bei lauks ugnies fakyrų pasirodymas.

Visą išsamią festivalio programą galima rasti interneto svetainėje www.jurossvente.lt, o lankstinukus su festivalio žemėlapiu ir išsamia programa gaus ir "Vakarų ekspreso" prenumeratoriai.

Mylintiems - romantiškos dainos

Šventinį savaitgalį Klaipėdoje vyks ne vienas koncertas įvairiems muzikiniams skoniams. Šeimas į nuotaikingą koncertą Koncertų salėje pakvies vasario 13 d. "Tele bim-bam" kolektyvas.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras taip pat šeštadienį siūlo pasimėgauti gražiausių valsų melodijomis.

Vasario 14-ąją apkabinti mylimus žmones ir pasimėgauti muzika Koncertų salėje kvies vokalinė grupė "Quorum", atliksianti įvairių šalių populiarias meilės dainas a cappella.

"Švyturio" arenoje šventiniam vakarui Valentino dieną trumpam į sceną sugrįš klaipėdiečių grupė "Bavarija", susibursianti paminėti 20-ąjį grupės gimtadienį. "Bavarai" žada, kad koncerte "Meilės angelai grįžta" kartu su draugais, svečiais, gyvo garso grupe bei styginių kvartetu, įspūdinga scenografija, vaizdo ekranais, skambant visų laikų populiariausiems grupės kūriniams susirinkusieji švęs gyvenimą.

Vasario 16-oji - skambiai

Vasario 15 d. 14 val. Bendruomenės namuose vyks nemokamas koncertas "Dainų ir šokių pynė Lietuvai", skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir šokių kolektyvo "Klaipėdos zunda" jubiliejui.

Uostamiestyje Valstybės atkūrimo dienos minėjimą 16 d. pradės šv. Mišios Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, po jų visi renginio dalyviai eis į Atgimimo aikštę, kur vidurdienį vyks iškilminga rikiuotė, kurioje dalyvaus kariškiai, statutiniai pareigūnai, šauliai.

Šiame neformaliame renginyje dalyvauti kviečiami visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Iškilmingos ceremonijos metu bus pakelta Lietuvos vėliava (ši garbė kasmet patikima vis kitam miestui nusipelniusiam asmeniui), po to vieningai bus giedama Tautiška giesmė. Po šios ceremonijos Atgimimo aikštėje už metų nuopelnus bus įteikta miesto vėliava. Popiet vyks kariliono koncertas. 13 val. Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salėje vyks tradicinis jaunųjų atlikėjų koncertas "Mūsų vaikai - Tėvynei Lietuvai", kuriame dalyvaus geriausi Klaipėdos miesto vaikų ir jaunimo meniniai kolektyvai bei žymūs atlikėjai, solistai, įvairių instrumentų atlikėjai - tarptautinių, respublikinių konkursų laureatai ir diplomantai.

Vakarop, 17 val., "Švyturio" arenoje vyks šventinis koncertas "Šaukiu aš tautą", skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Koncerte dalyvaus valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras "Trimitas", Stasio Šimkaus konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestras, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choras "Gintarėlis", atlikėjai Vaida Genytė, Violeta ir Vilius Tarasovai. Bilietus į šį koncertą nuo vasario 8 d. platins bilietai.lt už simbolinę 1 euro kainą.

Išsamią renginių programą ketinama paskelbti artėjant šventėms.

Koncertais Vasario 16-ąją minės ir kaimyninės savivaldybės.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną kretingiškiai rinksis į šv. Mišias, popiet Kultūros centre klausysis mėgėjų meno kolektyvų koncerto "Šalis mana - širdis mana". Kretingos rajono kultūros centro skyriuose šventiniai koncertai ir minėjimai prasidės dar savaitgalį, 13-14 dienomis. Salantiškiai vasario 13-ąją dar kvies ir į Žiemos žvejų šventę ant Pesčių tvenkinio.

Klaipėdos rajono Gargždų kultūros centras Vasario 16 d. kvies į koncertą "Lietuva, skambėki dainose", Dovilų etninės kultūros centras svarbią datą minės kartu su Kauno valstybiniu lėlių teatru, Priekulės kultūros centre vyks koncertas-popietė "J. Basanavičiaus laikų dainuojanti Lietuva".

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti koncertai vyks ir Palangoje, kurhauzo salėje.

Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka savaitgalį, vasario 13 d., kviečia į eilių ir dainų popietę su kraštietėmis Asta Grigaliene ir Dijana Vilkišiene "Meile, ar turi tu atmintį?" Vasario 16-ąją šilutiškiai minės pamaldomis už Lietuvą, "Laisvės bėgimu" bei koncertu, kuriame pasirodys ansambliai NIKO (Lietuva) ir SKARK (Islandija), kurie atliks specialiai Lietuvai sukurtą kompoziciją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder