Svajonių eksprese - dar vienas keleivis

Svajonių eksprese - dar vienas keleivis

Dienraštis "Vakarų ekspresas", bendradarbiaudamas su "Svajonių karavanu" ir pakvietęs skaitytojus pasidalinti savo žemiškomis svajonėmis, kartu su studija "GROCK" išpildė jau antrojo klaipėdiečio norą, suteikdamas jam galimybę išmokti groti gitara.

Robertas Ramanauskas, gegužės mėnesį šventęs savo gimtadienį, neslėpė tikėjęs, kad "Vakarų ekspresas" galėtų padaryti jį nepaprastai laimingą.

"Vaikystėje turėjau draugą, kuris buvo muzikantas, mokėjęs groti ne vienu instrumentu. Iš jo išmokau pianinu skambinti kelias melodijas, bet gitara išmokti groti buvo labai sunku, neklausė pirštai. Gal ir dėl to, kad visą gyvenimą sportavau, spardžiau futbolo kamuolį. Kai susipažinau su žmona, ji turėjo gitarą, kuria irgi nemokėjo groti, bandžiau virpinti jos gitaros stygas, bet man nesisekė, kaip ir bandymai mokytis groti per internetą. Draugai mėgino man parodyti, kaip pajausti ritmą, daug sykių mėginau, bet pastangos nuėjo veltui. Padėjau gitarą į šalį geresniems laikams. Ir jie atėjo", - sakė vyras, dirbantis autoservise pardavėju.

Jo šeima, prenumeruojanti "Vakarų ekspresą", perskaitė apie galimybę išsipildyti svajonei, ir parašė laišką. Sulaukė atsakymo.

"Pirmiausia labai norėčiau išmokti pirmuosius akordus ir - pamėgtos dainos "Ilgas kelias" melodiją, o paskui jau imsiuosi ir kitų, kad tai man būtų atgaiva pavargusiam darbe ir kad pradžiuginčiau draugus, artimuosius", - šypsodamasis kalbėjo vyras.

"Gitara yra pats populiariausias muzikos instrumentas, nes yra praktiškas. Pabandykite prie jūros ar prie laužo nusitempti pianiną. Gitara yra melodinga, harmoninga, gyva, ja gali pritarti kitiems instrumentams arba dainuojantiems, tad turi daug galimybių", - smagiai pokalbį pradėjo Klaipėdos studijos "GROCK" vadovas Linas Švirinas, mokantis groti daugeliu instrumentų. Sakė, kad kaip savo malonumui žaidžia futbolą ir krepšinį, jam įdomu įgyti naujų patyrimų, įspūdžių. Skirtingų instrumentų muzikos klausymą palygino su gurmanišku pasimėgavimu įvairių žolelių bei skonių arbata.

"Mėginu pažvelgti filosofiškai į mūsų jausmų pasaulį, kuris dažnai būna priklausantis nuo išorinių faktorių. Sutikai malonų žmogų - smagu, įvyko nekasdienis įvykis - smagu. O jeigu neįvyko šventė, žmogui kažko trūksta, nerandi, kuo užpildyti emocinę tuštumą. Jeigu tai įvyksta, esi savarankiškas, tampi savo nuotaikų šeimininku", - sakė L. Švirinas.

Pasak jo, išmokyti groti žmogų neįmanoma, jis pats turi išmokti. Galėtume džiazo maestro Petro Vyšniausko paklausti, ar sunku pakelti 100 kilogramų, ir jo atsakymas mums gali būti netikėtas: "Paprasta". Taigi sudėtingumas, barjerai yra mūsų sugalvoti, ir kartais atsainiai siekiame rezultato, o kartais svajonės siekiame aistringiau, pamėginame daugelį dalykų.

"Žodžiu, sunkumas yra mūsų nuomonė, bet ne situacija. Mūsų studijoje lankosi vaikai iki 100 metų. Su naujoku Robertu pradėsime darbą nuo pažinties ir supratimo, kad viską įmanoma. Pamenate animacinį filmuką "Kas upelyje gyvena"? Meškiukas, eidamas lieptu, vis išsigąsdavo, kas ten toks baisus tūno, bet žvėreliai patarė: "Nusišypsok jam." Tai va nuo to reikia pradėti, nebijoti vidinių pabaisų, nepasitikėjimą savimi įveikti", - sakė L. Švirinas.

Palikome mokytoją ir mokinį dalintis ieškojimų ir atradimų džiaugsmu. O "Vakarų ekspresas" patikina, kad svajonių skrynia dar neužsivėrė...

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder