Spaudos piešinių paroda "Piešiniai už taiką"

Spaudos piešinių paroda "Piešiniai už taiką"

Prancūzų instituto Lietuvoje ir asociacijos "Cartooning for Peace" siekia lietuvius supažindina su čia mažai žinoma žurnalistikos forma - spaudos piešiniais. Nuo rugsėjo 4 d. I. Simonaitytės bibliotekos pirmojo aukšto hole bus galima pamatyti spaudos piešinių parodą "Piešiniai už taiką".

Šios parodos tikslas - pristatyti pagrindines viso pasaulio spaudos piešinių temas, kuriomis siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į tokius svarbius reiškinius kaip cenzūra ir spaudos laisvė. Piešinys ir religija, žmogaus teisės, moterų teisės, aplinkosauga, vaikai ir konfliktai - šios ir dar daugelis kitų aktualių temų gvildenamos parodai atrinktuose spaudos piešiniuose ir komentaruose.

Nevyriausybinė organizacija "Cartooning for Peace" buvo sukurta 2006 m., kai prancūzų karikatūristas Plantu susitiko su generaliniu Jungtinių Tautų sekretoriumi Kofi Annanu (2001 metų Nobelio premijos laureatas). Šiandien ši asociacija, kuriai priklauso daugiau nei 130 dailininkų, gina spaudos piešinių kūrėjų laisvę visame pasaulyje.

Parodą, kurioje apsilankyti bus galima iki rugsėjo 30 d., sudarys 18 prancūzų savaitraščio "Charlie Hebdo" viršelių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder