Šokių konkurse Klaipėdoje - dalyvių anšlagas

Šokių konkurse Klaipėdoje - dalyvių anšlagas

Lapkričio 18-ąją Klaipėdoje vyksiantis tradicinis šiuolaikinių šokių konkursas "ICT You Dance! 2010", kuriame šiemet svečiuosis visame pasaulyje garsus danų šokėjų duetas "Robotboys" bei kiti užsienio šokėjai, šiemet susilaukė rekordiškai daug dalyvių paraiškų.

Iki numatyto termino spalio pradžioje dalyvauti šiuolaikinių šokių kolektyvo "Plazma" rengiamame konkurse uostamiestyje užsiregistravo netoli šimto šokėjų, kurių dauguma atstovauja septyniems Klaipėdos, Palangos, Kretingos bei Vilniaus šokių kolektyvams.

Geriausieji iš jų, įveikę išankstinę atranką, spindės konkurso šokių aikštelėje, kur pademonstruos tiek individualų stilių, tiek gebėjimą greitai išmokti pasiūlytus pakartoti judesius ir sinchroniškai atlikti komandinį šokį. Šiuo metu dalyviai yra pasinėrę į intensyvias repeticijas.

"Renginiui vystantis, kasmet sakau, kad šiemetinė sudėtis - pati stipriausia. Ne išimtis ir artėjantis, jau aštuntasis, konkursas", - sakė šokių kolektyvo "Plazma" vadovas Andrejus Pavlovičius-DJ Sun. Organizatorius ypač džiaugėsi vis augančiu šokėju aktyvumu, kurio dėka konkursas tapo visaverčiu miesto renginiu, apžvelgiančiu geriausių šokėjų, beje, dabar - ne tik iš Vakarų Lietuvos, pasiekimus.

Į šokio pasaulio pokyčius reaguojantis konkursas šiemet kvies išsirinkti ne tik vakaro numylėtinį, bet ir stilingiausią šokėją.

"Jaunieji šokėjai kuo toliau, tuo daugiau dėmesio skiria savo sceniniam įvaizdžiui, kruopščiai renkasi aprangą ir tinkamą grimą", - pastebi A. Pavlovičius.

O kaipgi be "Publikos numylėtinio"? Jį, kaip ir kasmet, rinks renginio žiūrovai. Stilingiausiu komisijos pripažintas šokėjas ar šokėja gaus prizą - čekį apsipirkti stilingų daiktų parduotuvėje, o publikos favoritas - mobilųjį telefoną.

Nuo dalyvių neatsilieka ir pats renginys, kasmet tampantis vis ištaigingesnis. Erdvioje LCC "Michealsen" centro (Kretingos g. 36) salėje specialiai jam iškils scena su didžiuliu 4x6 m ekranu, kuris šokio kompozicijas papildys įspūdingomis vaizdo projekcijomis. Renginys startuos 18 val.

Jaunieji konkurso dalyviai sceną dalysis su pripažintomis šokio žvaigždėmis iš užsienio bei Lietuvos.

Renginio vinis - pirmą kartą į Baltijos šalys atvyksiantis danų Jeppe Thybo ir Nick Marcus Johnsen duetas "Robotboys", pristatysiantis naujausią savo programą. Klaipėdoje net dvi dienas viešėsiantys svečiai pageidavo ne tik pabendrauti su jaunaisiais konkurso dalyviais, bet ir susipažinti su miesto įžymybėmis.

Šou programoje taip pat pasirodys britų šokių grupė "Unseen Shadows", kurios viena iš įkūrėjų yra daugelį metų "Plazmoje" šokusi klaipėdietė Ingrida Bertašiutė, klaipėdiečiai "Isado" bei "Polly Style" su "Lietuvos talentų" žvaigždėmis Pauliumi ir Aušra priešakyje, šokių kolektyvas "Palangos vetrungė" ir kiti. Laukiama ir įspūdingais vokaliniais sugebėjimais garsėjančios atlikėjos Rocky pasirodymo, o konkurso dalyviams muzikinėmis improvizacijomis talkins DJ Remedy.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder