"Šokančios dainos" - keturių asmenybių kūrybinis dialogas

"Šokančios dainos" - keturių asmenybių kūrybinis dialogas

Gegužės 16 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje įvyks keturių kuriančių asmenybių - dainininko Jono Sakalausko, šokėjų Kristinos Tarasevičiūtės, Martyno Kizio bei pianistės Birutės Asevičiūtės kūrybinis dialogas, pavadintas "Šokančiomis dainomis".

Šis teatralizuotas koncertas - tai vienas iš kamerinės vokalinės muzikos iniciatyvų grupės "United Voices" projektų. Atlikėjai jame siekia kamerinę vokalinę muziką pateikti naujai, panaudodami netradicines priemones, jungdami skirtingus žanrus - muziką, šokį, poeziją ir teatrą.

Kompozitorius ir grupės "El Fuego" narys J. Sakalauskas magistrantūros studijas baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. V. Noreikos dainavimo klasėje. Atlikėjas yra sukūręs ne vieną operos personažą, nuolatos inicijuoja įvairius projektus, kuriuose dalyvauja ne tik kaip dainininkas, bet ir kaip kompozitorius. Yra sukūręs operas "Gervė ir gandras", "Izadora", "Sniegas" ir kt. J. Sakalauskas yra laimėjęs komandinį "Auksinio scenos kryžiaus" apdovanojimą debiuto nominacijoje už monospektaklį-operą "Izadora".

Pianistė B. Asevičiūtė baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) meno aspirantūros studijas, koncertuoja su daugeliu Lietuvos atlikėjų, akompanuoja LMTA Vokalo katedroje, dirba su vaikais dešimtmetėje Balio Dvariono muzikos mokykloje.

Projekto šokėja K. Tarasevičiūtė yra baigusi Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos baleto skyrių, dalyvavo Lietuvos ir užsienio choreografų režisuotuose spektakliuose, televiziniame projekte "Tu gali šokti" ir kt. Šiuo metu ji šoka Klaipėdos muzikiniame teatre ir šou balete "Coda".

"Norisi koncerto suvokimą praplėsti, jį praturtinti, tarkim, poezija. Ir čia aktorius ne šiaip turėtų atlikti renginio vedėjo vaidmenį, kai pristato koncertą ir padeklamuoja eiles, bet jo pagrindinė funkcija būtų įvesti žiūrovus į temą, epochą, juos įkaitinti. Tokiais teatralizuotais koncertais su J. Sakalausku siekiame ne tik kuo daugiau žmonių sudominti klasikine muzika, bet ir rasti daugiau jos išraiškos būdų. Norime, kad vokalinės kamerinės muzikos pasirodymai būtų kiek kitokie. Projektas "Šokančios dainos" buvo mūsų atspirties taškas, nuo kurio ir pradėjome naudoti menų sintezę", - teigia B. Asevičiūtė.

Koncerte skambės Ludwigo van Beethoveno, Edvardo Griego, Maurice'o Ravelio, Benjamino Britteno, Dmitrijaus Šostakovičiaus, Sergejaus Rachmaninovo Camille'io Saint-Sa?nso, Nikolajaus Listovo dainos ir fortepijoniniai opusai, kuriuos papildys Jono Meko poezija, Edmondo Rostando dramos "Sirano de Beržerakas" fragmentas bei specialiai šiai programai sukurti choreografiniai numeriai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder