"Seni kibirai" rieda istorinėmis kuršių žemėmis

"Seni kibirai" rieda istorinėmis kuršių žemėmis

Kiekvienais metais "Seni kibirai" dalyvauja Jūros šventės renginiuose būdami savotiškais šventės šaukliais, savo veiksmais ir veikla siekdami populiarinti pačią šventę, mūsų kraštą, tradicijas, kultūrą ir žmones.

Šiais metais liepos 22-24 dienomis Senovinių automobilių asociacija "Seni kibirai" ir VŠĮ Klaipėdos krašto kultūros paveldo išsaugojimo fondo direktorius Arvydas Urbis organizuoja senovinių automobilių vojažą po Kuršių istorines žemes. Šį vojažą galime vadinti tarptautiniu, kadangi jo metu bus aplankytos įžymios vietos, gyvenvietės ir miestai ne tik Lietuvoje bet ir Latvijoje.

Per tris paras yra planuojama nuvažiuoti apie 520 kilometrų, aplankyti Kretingą, Mosėdį, Skuodą Lietuvoje, bei Priekulę, Aizputę, Kuldygą, Venspilį, Pavilostą ir Liepoją Latvijoje. Kelionės metu bus lankomos įžymios vietos, organizuojamos teminės vakaronės apie Kuršių istoriją. Sustojimo metu miestiečiai galės susipažinti su senoviniais automobiliais, vojažo dalyviai organizuos paradą tokiomis miestų gatvėmis, kad juos pamatytų kuo daugiau gyventojų.

Vojažo dalyviai į Klaipėdą sugrįžta liepos 24d, ir jau sekančią dieną dalyvaus tradiciniame senovinių automobilių parade Klaipėdos gatvėmis bei parodoje Klaipėdos piliavietės teritorijoje, kuri vyks liepos 25d. nuo 12 iki 18 val. Parodos metu bus išdalinta apie 20 prizų patiems geriausiems, gražiausiems, seniausiems, stipriausiems...

„Paminklas“ seniems kibirams

Už senovinio automobilizmo tradicijų puoselėjimą „Senų kibirų“ veikla įvertinta aukščiausiu pažymiu, todėl liepos 25d. 19val. Nuotykių parke „Kar Kar“, iškilmingai bus atidarytas paminklas „Seniems Kibirams“, kuris bus aukščiausias Vakarų Lietuvoje, todėl visus miestelėnus ir svečius kviečiame į nuotaikingą ir iškilmingą paminklo atidarymo ceremoniją, kuri bus filmuojama naujos kartos skraidančiomis vaizdo kameromis. Jūsų laukia senovinės ir šiuolaikinės technikos sintezė, kurios rezultatas – šedevras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder