Senamiestyje vėl sužibo paslaptingos moliūgų akys

Senamiestyje vėl sužibo paslaptingos moliūgų akys

Vėjuotą ir šaltoką antradienio vakarą Klaipėdos senamiesčio Dienovidžio skverą sušildė degančios žvakutės išskaptuotose moliūguose. Gražiai išrikiuoti aplink skulptūras ir krūmokšnius jie ypač viliojo vaikus. Gal tų moliūgų ir nebuvo tiek daug kaip pernai, tačiau žmonės rinkosi, fotografavosi, bendravo. Prasidėjo „Senamiesčio moliūgų naktis“. Joje dalyvavo nemažai klaipėdiečių, atvažiavusių iš pietinės miesto dalies.

Šiemet  tarp žmonių šmirinėjo ir raganos. Vieną išdrįsome pakalbinti. „Gyvenu  kitame miesto gale, bet esu iš Klaipėdos senamiesčio bendruomenės. Būdama ragana smaginu vaikus. Noriu, kad Klaipėda būtų gyva, įdomi. Džiugu matyti žmones besišypsančius, norinčius fotografuotis, paišdykauti. Šiemet dalyvauju pirmą kartą. Pačiai buvo baisu, kad manęs vaikai bijos, bet kai ištraukiu saldainių, jie tuojau nusišypso ir tampa labai draugiški“, - sakė  ragana Karolina.

„Mes turėjome moliūgą,  vaikas labai norėjo, tai ir atėjome. Aš pasigedau kokio nors organizatoriaus žodžio. Visi vaikšto, žiūrinėja, trūksta kažko. Gal reikėtų, kad palaiduotų kas nors ar vaikams ko nors palinkėtų. Tamsiu metu laiku žmonės nori kokių nors renginių. Matote, daugiausia juk susirinko su vaikais“, - kalbėjo ponia Asta.

„Atvažiavome iš kito miesto galo. Kad ir maža erdvė, bet smagu, kad galima pasižmonėti. Ir moliūgą nusipirkome, norėjome atsinešti, bet tėvelis buvo užsiėmęs, nepavyko. Kitais metais jau tikrai atsinešime. Labai trūksta tokių švenčių. Čia lyg nieko ir nevyksta, bet gera pasivaikščioti su šeima, visokių grožybių pasižiūrėti. Čia tikra kūryba, stebiuosi, kaip mūsų žmonės moka padaryti. Man pačiai tai labai patinka. Puikiai sugalvota. Mes ir pernai buvome. Manau, kad ta tradicija prigis ir kasmet bus daugiau žmonių ir moliūgų. Visos šventės vasarą, o rudenį liūdna. Labai gerai, kad yra toks vakaras, namo grįšime smagesni“, - dalijosi įspūdžiais ponia Jelena, atvykusi į šventę su vyru ir dviem sūnumis.

„Šventė vyksta jau trečius metus. Idėja priklauso mums trims – Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjungai, Aktyviųjų Klaipėdos verslininkų asociacijai ir senamiesčio bendruomenei. Tiesiog norime sukviesti žmones pasidžiaugti moliūgais. Ta šventė labai populiarėja. Visi skaptuojame moliūgus, tai kodėl neatnešus jų pasidžiaugti ir kitiems. Pabandėme ir šventė prigijo. Pati atvežiau daugiau kaip 20 moliūgų  iš darželio ir neturėjau  su kuo uždegti. Tai žmonės suėjo ir uždegė man tuos moliūgus. Smagu. Moliūgus čia neša patys žmonės. Vieni daugiau, kiti mažiau“, - pasakojo viena iš organizatorių Reda Rimšaitė Kovalenko.

Penkerių metukų Herkui tokia šventė  pats tas. Paklaustas, ar turi labiausiai sau patikusį moliūgą, atsakė: „Tuliu, tą su smegeniais.“

21 val. moliūgai turėjo būti skaičiuojami, kai būna pats bumas. Pernai jų sunešta net 300. Šiemet bus ir tys prizai: du po 50 eurų ir kvietimas į „Pašėlusį Mikį“ keturiems. Žmonės turėjo savo moliūgus nufotografuoti, nuotraukas atsiųsti organizatoriams, o paskui moliūgą atnešti į skverą. Už gražiausią moliūgą buvo balsuojama socialiniame tinkle. Šiemet verslininkai pabandė sukurti ir Senamiesčio raganos tradiciją. Jau ir patys kai kurie žmonės pradėjo ateiti su kaukėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder