Savaitgalį Klaipėdoje šokėjai varžėsi dėl Lietuvos taurės

Savaitgalį Klaipėdoje šokėjai varžėsi dėl Lietuvos taurės

Savaitgalį Klaipėdą buvo okupavę gatvės šokėjai - uostamiestyje vyko Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro (VLC) ir Nacionalinės šokio asociacijos organizuojamas antrasis tarptautinis šokio čempionatas "Lithuanian Cup 2012".

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį visa "Michaelsen" centro salė, kuri buvo paversta šokių scena, dūzgė nuo jaunimo emocijų. Iš viso "Lithuanian Cup 2012" sulaukė net 1 200 dalyvių. Pernai renginyje šoko 900 jaunuolių.

Šiemet šokėjai, susirinkę iš šešių šalių - Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Baltarusijos - tarpusavyje rungėsi skirtingo amžiaus grupėse hiphopo, "house", "street show" kategorijose.

"Džiugu tai, kad, skirtingai nuo pernykščio čempionato, šiemet buvo ir modernaus šokio, ir netgi baleto kategorijos", - sakė renginio organizatorius Mindaugas Lekauskas.

Jis tvirtino jau sulaukęs nemažai teigiamų atsiliepimų apie šiųmetinį renginį. Kai kurie vertintojai, turintys dalyvavimo pasaulio bei Europos čempionatuose patirties, teigė buvo nustebinti organizavimo lygio, vienas teisėjas "Lithuanian Cup" net pavadino Baltijos šalių čempionatu.

Renginio lygį kėlė ir patys teisėjai. Pavyzdžiui, tarp jų buvo ir vienas garsiausių Europoje "house" šokėjų Lee Rosse iš Norvegijos.

Pagrindinės taurės atiteko šokių komandoms, kurioms atstovaujantys šokėjai ir jų grupės iškovojo daugiausia prizinių vietų bei surinko daugiausia taškų. Vaikų amžiaus grupėje nugalėtoju tapo Klaipėdos VLC priklausančio "Saulutės" vaikų klubo kolektyvas "Intrus", paauglių ir suaugusiųjų grupėje - šokių studija "Megusta" iš Kauno.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder