Savaitgalį Klaipėdoje - "Didžioji menkių žvejyba"

Savaitgalį Klaipėdoje - "Didžioji menkių žvejyba"

Šį šeštadienį, rugsėjo 25 dieną, uostamiestyje pirmą kartą rengiama "Didžioji menkių žvejyba" Klaipėdos miesto mero taurei laimėti. Į šį jūrinės kultūros populiarinimui skirtą renginį kviečiamos visų šalies savivaldybių administracijų, merų bei politikų komandos, o taip pat ir klaipėdiečiai bei miesto svečiai.

"Įvairūs miestai turi savo tradicines šventes. Varėna - grybų, Palanga - stintų, kiti miestai - kitokias. Kilo mintis, kad ir Klaipėda galėtų šitaip užbaigti švenčių maratoną. Tai galėtų tapti tradicine uostamiesčio švente", - sakė Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Renginio tikslas - sukurti naują - europietišką jūrinio miesto įvaizdį atitinkančią šventę, duodančią simbolinį startą pramoginės žvejybos sezonui, propaguojančią jūrines pramogas, stiprinančią Klaipėdos, kaip uostamiesčio, įvaizdį.

Renginyje jau sutiko dalyvauti apie 10 komandų iš įvairių Lietuvos miestų, norą prisijungti pareiškė ir Latvijos miesto Liepojos komanda. Uostamiesčiui atstovaus Klaipėdos mero komanda su R. Taraškevičiumi priešakyje. Planuojama, jog varžybose dalyvaus ir antroji uostamiesčio komanda, vadovaujama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus. Penktadienį Klaipėdoje vyks Lietuvos savivaldybių asociacijos posėdis, todėl šeštadienį į "Didžiąją menkių žvejybą" išplauks ir šios organizacijos atstovai.

Dalyviai prieš "Didžiąją menkių žvejybą" burtų keliu išsiaiškins, kokiu laivu teks plaukti. Vieną komandą sudarys 5 žmonės, nesvarbu, mėgėjai ar profesionalai. Beje, kiekvienas "Didžiosios menkių žvejybos" komandos narys už galimybę dalyvauti varžybose turės susimokėti po 150 litų. Dviem komandoms bus skiriamas vienas laivas. Kiekvienas laivas galės savarankiškai pasirinkti žvejybos strategiją, vietą, atstumą nuo kranto. Žvejojama meškerėmis.

Lietuvos miestų komandos žvejybos varžybose Baltijos jūroje dalyvaus nuo ankstyvo ryto - 7 val. Startas - Kruizinių laivų terminale. Varžybų pabaiga - 14 val. Laivai privalės nustatytu laiku įplaukti į Danės upę pro žiotis. Už kiekvieną pavėluotą minutę komandoms "atimama" po 1 kg laimikio. Jei pavėluojama daugiau kaip pusvalandį, komanda iš varžybų diskvalifikuojama.

15 val. Klaipėdos piliavietėje vyks laimikio svėrimas ir laimėtojų apdovanojimo ceremonija. Beje, bus apdovanoti ne tik tie, kurie pagaus daugiausiai žuvies, bet ir pagavę didžiausią ar įdomiausią laimikį. Varžybų teisėjas - profesionalus žvejas.

Šventė vyks ne tik Baltijos jūroje, bet ir krante. Miestiečiai kviečiami į Klaipėdos piliavietę. Čia 11 val. prasidės "Mažoji žvejyba" Danės upėje. Visi norintis kviečiami registruotis nuo 10 val. Nenorintys žvejoti kviečiami tiesiog gerai praleisti laiką. Senamiesčio verslininkai vaišins žuviene, nacionaliniu anglų patiekalu "Fish and Chips" bei kitais skanėstais iš žuvies. Pramoginę-pažintinę programą rengia Klaipėdos etnokultūros centro kolektyvai. Planuojamas ir vaikų piešinių konkursas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder