Rugpjūtį vyksiančioje Plartformoje - pasaulinė premjera

Rugpjūtį vyksiančioje Plartformoje - pasaulinė premjera

Šiemet jau septintą kartą Klaipėdoje vyks tarptautinis šiuolaikinių vaizduojamųjų ir atlikėjų menų festivalis “PLArTFORMA”. Tai – daugiašalio kultūrinio bendradarbiavimo projektas, vienintelis tokio pobūdžio renginys ne tik Klaipėdoje, bet ir visame Vakarų Lietuvos regione. 2010 m. festivalis „Plartforma“ tapo meno ir festivalių tinklo “DNA Development of New Art”, vienijančio daugiausiai Centrinės Europos kūrėjus, nariu. O 2011 m. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba jį įtraukė festivalį į Miesto reprezentacinių festivalių sąrašą.

Šių metų festivalis “PLArTFORMA” vyks ne įprastu rudens, bet vasaros metu – rugpjūčio 23-26 d. Tai sąlygojo noras pabandyti kultūriniais projektais užpildyti pakankamai tylų rugpjūčio dangų. Programa šiemet bus išties įvairi. Pasiūlysime ir fizinio teatro (trupė „Wariot Ideal“ (Čekija) pristatys industrinį trilerį „Platforma – pamirštas sektorius“), ir gatvės šokių (pamatysite „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuotą L. Žakevičiaus ir A. Gudaitės spektaklį „Feel Link”), ir muzikos (naujausią savo programą pristatys muzikinis projektas „Driezhas“), ir kino (režisierė D. Rust pristatys naujausią savo darbą „Zona”, tarptautinis trumpų filmų festivalis „Vilnius Film Shorts” –2011 m. geriausiųjų programą, VDA Nidos meno kolonija rezidentų video kūrybą), o Reda ir Arūnas Uogintai – ARCHEOLOGAI – specialiai festivaliui ruošia performansą „Žymėjimas”. Šiaulių dramos teatras atveš klaipėdietės režisierės L. Vaskovos spektaklį „Valentinų diena” pagal I. Vyrypajevo pjesę, už kurį jaunoji kūrėja 2011 m. buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“. O šiemet Klaipėdos Metų choreografe pripažinta A. Šeiko pristatys šokio spektaklį „Aikštelėje laisvų vietų nėra“. Įdomu, kad net du projektai savo scenografijai naudoja medines paletes – platformas, kas puikiai atliepia ir paties festivalio koncepciją.

Neapseisime ir be jaunųjų kūrėjų pristatymo (žiūrovai galės pamatyti K. Novikovos ir M. Pažerecko spektaklius bei I. Kuznecovos šokio apie krepšinį premjerą). O taip pat atversime naują festivalio edukacijos puslapį – bus surengtas scenos menų kritikos seminaras būsimiems profesionalams.

Tačiau programos vinis – pasaulinė premjera – šokio teatro „Granhoj Dans“ (Danija) ir tinklo DNA jungtinis projektas – šiuolaikinio šokio spektaklis „Men & Mahler”. Spektaklyje šoka šokėjai iš Vengrijos, Lenkijos, Danijos, D. Britanijos, Slovakijos ir Lietuvos (jai atstovauja menininkų grupės „Žuvies akis“ narys P. Lisauskas). Pirmąsyk spektaklis auditorijai buvo parodytas birželį Liublijanoje, Slovėnijoje. Lietuvoje įvyks vos trečias šio projekto pristatymas pasaulyje.

Festivalio organizatoriai: menininkų grupė „Žuvies akis”. Festivalį remia: Klaipėdos miesto savivaldybė, Kultūros rėmimo fondas ir ES programa „Kultūra“. Festivalis vyksta „Švyturio menų doke“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder