"Ralio, karvytės, ralio"

"Ralio, karvytės, ralio"

Ankstų antradienio rytą "Pumpurėlio" darželio kieme nuaidėjo ožragio garsai. Taip šaukiami piemenukai ginti savo gyvulėlius. Tuoj pro berželiais apkaišytus vartus į kiemą sugužėjo ikimokyklinukai - mažieji piemenukai - iš aplinkinių darželių švęsti Sekminių.

Kiekvieno "kiemo" piemenukai atsigabeno ir savo pagamintą "karvytę". Na ir prasidėjo raliavimai, oliavimai, dainos, žaidimai, šokiai, pašmaikštavimai, pasierzinimai... Vedančioji - šeimininkė (Dalia Armanavičienė) nuotaikingai bendraudama su piemenėliais, pasakojo apie Sekminių tradicijas, papročius, apeigas. Skambėjo dainos apie gyvulėlių ganymą, sukosi rateliai, dundėjo žemelė nuo "Trepsinio", "Malūnėlio", aidėjo juokas nuo humoristinių žaidimų "Katinas ant pečiaus", "Drum drum", "Juokų košė", "Gaspadinė ant Sekminių" ir kt.

Pas piemenukus apsilankė "juodoji varnelė" (Onutė Pučinskienė), "gandras ilgakojis" (Laima Totilienė) ir liaudies instrumentų "karalius" Alvydas Vozgirdas. Visi išgirdo, kaip skamba lumzdelis, birbynė, skudučiai, ragai, ožragis, lūpinė armonikėlė, armonika, terkšlė, švilpynės, tikras būgnas. Šventės metu piemenukams pritarė meninio ugdymo mokytojų kapela (I. Rauktienė, D. Masiulienė, D. Šilinskienė).

Pasismaginę, prisišokę ir prisidainavę, piemenukai parginė savo "karvytes" į namučius. O čia jų laukė šeimininkė su vaišėmis - už gerą gyvulėlių priganymą, už jų apvainikavimą ji vaišino piemenukus baltu sūriu, keptomis karštomis bulvėmis. O koks skanumėlis, atsisėdus pievelėje, ragauti sūrio, lupti su lupena iškeptas bulves, ir pasibarstant jas linų sėmenimis su druska mėgautis netikėtais skoniais.

O muzikos mokytojos su savo mažaisiais "piemenukais" iš "Alksniuko" (L. Babonienė), "Eglutės" (A. Andriejauskienė), "Žuvėdros" (D. Šilinskienė), "Žilvičio" (D. Masiulienė), "Pumpurėlio" (D. Indilienė - organizatorė), "Čiauškutės" (S. Brazdeikienė), "Pagranduko" (O. Pučinskienė) džiaugėsi vaikų šypsenomis, per kraštus besiliejančiomis emocijomis, darniai suskambėjusia daina, naujomis pažintimis.

Gal Sekminės taps tradicine piemenėlių švente "Pumpurėlio" kiemelyje?

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder