Po pasirodymo Prancūzijoje "Monstras" atvyksta į Klaipėdą

Po pasirodymo Prancūzijoje "Monstras" atvyksta į Klaipėdą

Lapkričio 26 d. Kauno šokio teatras "Aura" klaipėdiečius pakvies į šokio spektaklio "Monstras" premjerą. Ši premjera - bendras tarptautinės "Auros" trupės ir Prancūzijos šiuolaikinio šokio kompanijos "Cie Samuel Mathieu" darbas. Žmogaus žvėriškumo fenomenas priespaudą patyrusiose šalyse - tema, kuriai daug laiko paskyrė choreografas Samuelis Mathieu. Prancūzijoje kuriantis choreografas tyrinėjo priespaudą patyrusių Europos šalių patirtį, bandydamas suvokti, kaip visa tai veikia dabartinį žmonių gyvenimą.

"Stebėdami šokio aikštelę išvysime aibę mūsų visuomenės gyvenimo citatų. Čia, kaip ir anapus rampos, nuolat vyksta galios žaidimai: alinantys, išsunkiantys, atimantys mūsų jėgas ir nieko nesukuriantys. Choreografas kviečia į akistatą su realybe, tikėdamasis, kad taip atitolins monstro, kuris miega mumyse prabudimą", - sakė Kauno šokio teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Nors spektaklis kalba apie priespaudos pasekmes visuomenėje, tuo pat metu pažadina mintis ir apie šiandienos monstrus, suteikiančius medijos kanalams vis naujos ir naujos medžiagos. Ne tik istorijoje, bet ir šiandien apstu pavyzdžių, kaip esantys valdžioje neišlaiko pusiausvyros ir tampa monstrais. Ir ne tik esantys valdžioje. Jau vaikų žaidimuose galime pastebėti daug negatyvių emocijų ir žiaurumo. Deja, kaip pastebi choreografas, ir užaugę mes nesiliaujame jų žaisti. Kaip tik šią įžvalgą, deja, paliudija ir pastarųjų dienų įvykiai Prancūzijoje.

Kaip žmoguje gimsta vidinis monstras? Kodėl jis prabunda? Kodėl žiaurumas tampa norma? Kokia mūsų asmeninė pozicija? Kodėl žmonės, patyrę tiek daug žiaurumo ir priespaudos, ilgainiui pamiršta, ką teko išgyventi ir vėl brenda į tą pačią žiaurumo balą?

Į Klaipėdą trupė atvyksta po pasirodymo Prancūzijoje vykusiame tarptautiniame šokio festivalyje "Le Neuf Neuf". "Spektaklio premjerą Prancūzijoje teko pristatyti sukrečiančių įvykių kontekste. Ne tik šokis, bet, deja, ir pats gyvenimas kelia labai daug klausimų. Šokdami "Monstrą" jautėme didžiulę bendrystę su prancūzų tauta", - sakė teatro vadovė, choreografė Birutė Letukaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder