Renginio organizatorius Andrius Kuznecovas „užsislaptinusius“ grilintojus kviečia išlįsti iš sodo ir parodyti savo sugebėjimus keturiose patiekalų kategorijose – gaminant mėsainius, vištieną, žuvį ir „firminį“ komandos patiekalą.
„Dalyvauti mėgėjų čempionate gali kiekvienas, nesvarbu, ar gamins ant grilio, BBQ, šašlykinės ar net plytų. Lygiai taip pat neapribojami ir kategorijų patiekalai – mėsainiai galės būti tiek su vištiena, tiek su kalakutiena ar bet kokia kita mėsa. Vištienos kategorijoje dalyviai taip pat galės rinktis ką gamins – visą viščiuką, tik krūtinėlę, ar tik sparnelius ir t.t. Tas pats ir žuvies kategorijoje. Vienintelis apribojimas gaminant „firminį“ komandos patiekalą – komandoje turi būti ne daugiau kaip 3 nariai“, – pasakojo A. Kuznecovas.
Renginio organizatorius pažada, kad čempionato taisyklės nebus griežtos. Kiekvienam iš keturių kategorijų patiekalų pagaminti bus skirtos dvi valandos, po kurių keturios paruoštos porcijos turės būti atiduotos komisijos įvertinimui.
Čempionato vertinimo komisiją sudarys keturi asmenys: Lauras Krukauskas – “Radisson Blu Hotel”virtuvės šefas, Audrius Kukšta - virtuvių vadovas, maisto gamybos technologas, privatus šefas, dirbęs Mišelino žvaigždučių restoranuose, šiuo metu atstovaujantis Vyšnių dvarą ir Martynas Felsner - restorano “Skandalas” virtuvės šefas. Ragaudami jie vertins ar patiekalas pakankamai iškepęs taip pat jo skonį ir, žinoma, išvaizdą. O rungtis tikrai yra dėl ko - pagrindiniai čempionato prizai bus aukštos kokybės keramikinės „Kamado club“ kepsninės.
Renginį organizuojantis A. Kuznecovas išduoda paslaptį, kad prizinių vietų laimėtojų laukia ypač vertingi prizai – pirmosios vietos nugalėtojui atiteks 1000 eurų vertės kepsinė. Kitų dalyvių laukia ne ką blogesnės dovanos iš renginio organizatorių bei rėmėjų.
Registracija į šeštadienio grilio kovas vyks iki ketvirtadienio vakaro elektroniniu paštu [email protected]. A. Kuznecovas ragina būti drąsesniais ir prisidėti prie naujos tradicijos kūrimo Klaipėdoje.
„Žinau, kad kai kurie grilio mėgėjai savo sugebėjimais prilygsta restorano šefams, todėl kviečiu prisijungti, kepti, bendrauti ir dalintis patirtimi. Galbūt kažko išmoksime patys, galbūt, gausite naudingų patarimų, o galbūt kartu sukursime naują tradiciją“, - ragina renginio organizatorius.
20 val., po čempionato apdovanojimų, Meridiano skvere vyks grupės „Baltos varnos“ ir atlikėjos Ingajos koncertai.
Grill & BBQ mėgėjų čempionatas – tai renginių ciklo „Kaminkrėčio vasara“, vykstančio Meridiano skvere dalis. „Kaminkrėčio vasaros“ idėjos autorius Marius Tumšys tikisi, kad „Kaminkrėčio vasara“ padės įveiklinti ir papuošti dar vieną Klaipėdos erdvę.
„Norisi, kad ši aikštė būtų gyva. Kažkada gyvybę įgavo Žvejų g. atkarpa nuo Biržos iki Pilies tilto – norisi šį šurmulį perkelti ir prie Klaipėdos simbolio „Meridiano“. Kviečiame visus tiesiog pasitiesti pledukus ir būti senamiestyje, leisti laiką šalia upės, sėdėti šalia esančiose kavinėse – „Herkaus Kanto“ bare, „The Portobello“, „VINVINO“, „Vero Cafe“, pačiame „Meridiano“ restorane. Scena pasirodymų metu bus pasukta taip, kad matytųsi iš visų šių pusių. Taigi, norime jus pakviesti tiesiog būti drauge“, - apie „Kaminkrėčio vasaros“ renginių ciklą pasakojo M. Tumšys.
Rašyti komentarą