Pasažas vasarą baigs su Neda

Pasažas vasarą baigs su Neda

Šiandien 19 val. Klaipėdos senamiestyje įsikūrusiame Friedricho pasaže vyks renginių ciklo "Pasažo vasara 2010" uždarymas, kurio metu koncertuos Neda Malūnavičiūtė ir grupė "Blues Makers". Koncerto išvakarėse pakalbinta atlikėja sakė Klaipėdai turinti "žiauriai daug sentimentų".

Kokias staigmenas parengėte uostamiesčio publikai?

Kiekvienas koncertas - staigmena. Kardinaliai pasikeitė muzikantų sudėtis. Atsiranda nauja maniera, nauji tempai, nuotaikos, temperamentas. Ir tie patys seni "gabalai" gali nuskambėti kitaip. Man pačiai, džiazo žmogui, mėgstančiam pokyčius, tai labai smagu. Tuos hitus, dėl kurių mane myli tauta, aš vis tiek privalau atlikti. Gal dar daug metų jie bus laukiami. Improvizacijos visada būna kitokios.

Akivaizdu, kad dainavimas jums netapo rutina.

Muzika niekada n rutina, nes išbandžiau daug žanrų. Bardų, džiazo festivaliai, nuolat kas nors šviežia. Taip susidėlioja, kad kiekvienas koncertas - skirtingas žanras. Apie džiazą apskritai nekalbu - tai absoliučiai kintantis procesas. Rutina man net nekvepia.

Ką išskirtumėt savo kūrybinėje karjeroje?

Žinokit, viskas įdomu, ką aš darau. Ko gero, kitokių darbų neapsiimčiau. Manes dabar laukia labai įdomus projektas. Labai jo laukiu. Tai yra Gintarės Jautakaitės kūryba - visiškai neįsivaizduoju savęs, atliekančios jos dainas. Bet jau yra suplanuotas turas, koncertai. Fleita irgi grosiu jos muziką. Mane tai labai domina, jaučiu, kad tai bus naujas vėjas mano gyvenime.

Neda, mes jus gana retai matome Klaipėdoje.

Kviečiat retai. Aš neturiu vadybininko. Sentimentų Klaipėdai turiu žiauriai daug. Myliu Klaipėdą, myliu jūrą, tai - fantastiškas miestas. Tai yra mano vaikystės miestas, mano sesuo mokėsi Klaipėdos universiteto Menų fakultete. Turiu keletą draugų, pas kuriuos mielai nuvažiuoju, aplankau unikalų jūsų senamiestį. Čia labai "faini" žmonės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder