Pasaulio rokenrolo karalius grįžta

Pasaulio rokenrolo karalius grįžta

Nors rokenrolo karaliui Elviui Presliui Lietuvoje koncertuoti neteko, susitikimas su XX a. popmuzikos legenda yra įmanomas: š. m. gruodžio 6 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje ir gruodžio 7 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune nukeliauti į 6-ąjį dešimtmetį kviečia garsiausias pasaulyje Elvio antrininkas Benas Portsmouthas ir jo vadovaujamo „ELVIS Tribute Show“ programa „The King of Rock’n’Roll is back“.

Laikas bėga greitai – lygiai prieš 60 metų E. Preslis įrašėpirmąjį savo hitą „That‘s All Right“. Kartu su juo sėkmingas gospelio, kantri muzikos ir bliuzo derinys bei talentingiausi jo atlikėjai pradėjo kilti į populiarumo aukštumas. Tačiau rokenrolo karaliaus žavesio, balso ir visiems pažįstamų dainų iki šiol nesupainiosi su niekieno kito. Įsitikinti XX a. popmuzikos klasikos galia pasaulio publikai padeda aistringiausi jos propaguotojai, tarp kurių yra ir B. Portsmouthas.

Šis britas skina apdovanojimus prestižiškiausiuose rokenrolo karaliaus antrininkų konkursuose, kuriuose pergalę lemia ne vien atkartotas aprangos stilius, panašus vokalas ar įtaigi charizma, bet sunkiausiai išgaunamas efektas – jų derinys. Pasak senųjų rokenrolo gerbėjų bei muzikos istorijos ekspertų, B. Portsmouthas niekuo nenusileidžia jį įkvėpusiam originalui.

Beno trijų oktavų diapazono balsas leidžia išdainuoti pačias aukščiausias natas, o virtuoziški gitaros įgūdžiai– atkurti net rokenrolo karaliaus 1968-ųjų sugrįžimo koncertus. Dviejų valandų trukmės koncertas yra tikras muzikinis nuotykis su žinomiausiais rokenrolo hitais.

Šiemet vykstančio pasaulinio „ELVIS Tribute Show“ turo metu B. Portsmouthaskartusu 10-čia kolegų muzikantų jau surengė anšlaginius pasirodymus JAV, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Naujojoje Zelandijoje, Brazilijoje. Nebe pirmuosius metus jį „medžiojusių“ gastrolių Lietuvoje organizatorių džiaugsmui, artistas rado laiko ir dviem pasirodymams mūsų šalyje.

B. Portsmouth – beje, ne tik Elvio antrininkas, bet ir talentingas muzikantas, dainininkas bei dainų autorius, – gimė Didžiojoje Britanijoje. Jo tėvas buvo E. Preslio gerbėjas, tad nereikia ilgai spėlioti, kokios dainos nuolat supo mažąjį Beną, kuris netruko pajusti ir pats esąs muzikalus.

2005-aisiaisjis pradėjo savo karjerą su grupe „Taking care of Elvis“, propaguodamas rokenrolo muzikinį palikimą. Benas atrodė kaip Elvis, dainavo kaip Elvis ir buvo ypač charizmatiškas – jo koncertų publika lengvai patikėdavo iliuzija, kad scenoje mato tikrų tikriausią rokenrolo karalių.

Auditorijos palaikymo paskatintas B. Portsmouthasjau netrukus ėmė mėginti jėgas įvairiuose Elvio antrininkų festivaliuose. Pelnęs absoliučiai geriausio Elvio titulą didžiausiuose tokio tipo renginiuose gimtojoje šalyje bei Europoje,jis iškeliavo už Atlanto, kur atstovavo savam žemynui „Images Of The King“ konkurso finale Memfyje (JAV), gimtajame rokenrolo mieste.

Konkuruoti su geriausiais Elvio antrininkais – nelengvas iššūkis. Tačiau tiek renginio komisija, tiek publika B. Portsmouthąpripažinogeriausiu „Elvis Tribute Artist“ atlikėju. Po kelių mėnesių Benas grįžo į JAV ir laimėjo kitame dideliame E. Preslio festivalyje – tai buvo pirmas kartas istorijoje, kai kitos šalies atstovas dukart iš eilės tapo didžiausių šio žanro festivalių Amerikoje laureatu.

Lyg to būtų maža, užpernai „Elvis Presley Enterprises“ konkurse JAVB. Portsmouthas buvo karūnuotas kaip geriausias pasaulyje Elvio antrininkas. Tai pirmas kartas istorijoje, kai šį prestižinį titulą laimi atlikėjas, kilęs ne iš JAV. Atrodo, kad Beno kūrybinę veikląbus palaiminęs pats E. Preslis!

Bilietus į renginius platina BILIETAI LT. Daugiau informacijos svetainėje www.bilietai.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder