Palangos gintaro muziejuje prasideda klasikos sezonas

Palangos gintaro muziejuje prasideda klasikos sezonas

Gegužės 19-20 dienomis Palangos gintaro muziejuje bus atidaromas Klasikos sezonas. 

Lankytojų lauks naujausių knygų apie Baltijos gintarą pristatymai, įdomūs Dalios Kutraitės pokalbiai su naujausių knygų autoriais - istoriku Adomu Butrimu bei Gintaro muziejaus įkūrėju Romualdu Budriu, vyks taikomojo meno darbų autorių Kazimiero Simanonio, Indrės Stulgaitės-Kriukienės ir Remigijaus Kriuko parodų atidarymai, kuriuose muzikuos Eimantas Bešėnas (tenoras) ir Lina Giedraitytė (fortepijonas).

Renovavus Palangos gintaro muziejų, stipriai išsiplėtė jo muziejinė infrastruktūra. Dabar populiarusis muziejus veikia kaip daugiafunkcinė kultūros ir meno erdvė. Be ekspozicijų ir parodų grafų Tiškevičių rūmuose ir jų terasose, čia rengiami muzikos, literatūros festivaliai bei kultūros paveldo aktualizavimo vakarai, organizuojami valstybės ir diplomatinio protokolo susitikimai.

Programa „Klasikos sezonas Palangos gintaro muziejuje“ rengiama ir įgyvendinama su partneriais iš nacionalinių kultūros, mokslo, meno institucijų. Šią vasarą numatoma surengti per 30 renginių. Sezono pražios renginiai dėmesį sutelkia į naujausius Baltijos gintaro istorinius tyrimus bei Gintaro muziejaus sukūrimo ir plėtros istoriją. 

Pirmąjį kultūrinio sezono dviejų dienų renginių ciklą Gintaro muziejuje šį šeštadienį užbaigs Europos muziejų nakties renginiai. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder