Pajūrį aplankys renginių ciklas, skirtas budizmui

Pajūrį aplankys renginių ciklas, skirtas budizmui

Visoje Lietuvoje organizuojamų paskaitų ir filmų peržiūrų ciklas suteiks galimybę geriau pažinti budizmo praktiką. Renginiai aplankys net tris pajūrio miestus – Klaipėdą, Nidą ir Palangą.

Birželio 17 d. 19 val. susipažinti su pagrindine budizmo praktika – meditacija – uostamiesčio gyventojus ir svečius pakvies Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras. Birželio 18 d. 19 val. renginys, kurį taip pat papildys filmo „Budizmas šiuolaikiniame pasaulyje“ peržiūra, vyks Nidos kultūros ir turizmo centre „Agila“.

Programą pajūryje birželio 20 d. 17 val. užbaigs vakaras Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Čia, kaip ir Nidoje, numatyta paskaita bei filmo peržiūra.

Meditacija budizme reiškia „be pastangų būti tame, kas yra“. Pirmajame lygmenyje jos tikslas – nuraminti protą. Meditacija sukuria atstumą tarp patiriančiojo ir jo patyrimų, ir išmintingam žmogui suteikia galimybę rinktis: įsitraukti į gyvenimo komedijas ir išvengti jo tragedijų. Antrojo meditacijos lygmens tikslas – pati proto prigimtis. Išlaikant sąmoningumą be jokio sąmoningumo objekto, gili įžvalga ir supratimas atsiranda savaime.

Dokumentinis filmas „Budizmas šiuolaikiniame pasaulyje“ pasakoja apie Tibeto budizmo integraciją į vakariečių pasaulį, budizmo principų aktualumą ir praktinį jų pritaikymą šiuolaikinio žmogaus gyvenime. Filmo veikėjai – Tibeto Lamos bei budizmą praktikuojantys vakariečiai, Lamos Olės Nydahlo mokiniai, kurie pasakoja apie savo gyvenimą, meditaciją ir budizmo mokymų studijas.

Renginių ciklas taip pat supažindins su budizmo centrais, veikiančiais mūsų šalyje ir visame pasaulyje bei liepos 25-28 d. Lietuvoje, Stupkalnio budizmo centre rengiamu „Budistinės meditacijos“ mokymų kursu.

Paskaitas skaitys Danas Kazlauskas – Deimantinio kelio budizmo organizacijos Lietuvoje vadovas, praktikuojantis meditaciją daugiau nei 15 metų. D. Kazlauskas, Lamos O. Nydahlo pavedimu, skaito paskaitas daugelyje Europos šalių.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder