Oro balionų varžybos: rizikuok ir laimėsi

Oro balionų varžybos: rizikuok ir laimėsi

Sekmadienį baigėsi pirmą kartą Klaipėdoje vykusios oro balionų varžybos. "Klaipėdos krašto taurė 2013" oreiviams  buvo tarsi generalinė repeticija prieš pagrindinį startą šią vasarą - Lietuvos čempionatą, kuris prasidės Jonavoje ateinantį trečiadienį.

Oro sąlygos buvo puikios. Būtent taip varžybų nugalėtojas Tadas Gegevičius apibūdino skrydžius Klaipėdos apskrityje. Anot jo, rungtyniauti nesutrukdė net pajūrio vėjas: "Pajūryje dažnai būna stiprių vėjų, bet šį kartą sąlygos skrydžiams buvo tiesiog tobulos."

Pasak Klaipėdos oreivių klubo prezidentės ir varžybų organizatorės Renatos Narbutės, prieš dvi savaites iki renginio orų prognozė buvo ypatingai gera. Tačiau likus porai dienų iki varžybų ji labai suprastėjo ir tarsi užsakytas oras nusikėlė vėliau.

"Labai pergyvenau, kaip čia bus su tais skrydžiais. Penktadienį startas buvo atšauktas, bet po to vėjas vis rimo ir rimo... Galų gale, šeštadienio vakarinis skrydis buvo labai ramus. Pavyko prisijaukinti vėją. Tokios sąlygos Klaipėdoje yra tiesiog išskirtinės. Manau, kad kitais metais sugrįšime", - sakė R. Narbutė.

Vykusios varžybos buvo pakankamai svarbios oreiviams, nes jų rezultatai užskaityti bendrame reitinge, kuris lemia dalyvavimą Europos arba pasaulio čempionatuose.

"Buvo sunki kova. Mes, lietuviai, pasaulyje esame ketvirtoje-penktoje vietoje, todėl konkurencija visada yra didžiulė ir šitas laimėjimas nemažai man reiškia", - sakė T. Gegevičius, demonstravęs itin rizikingus manevrus dėdamas žymeklį (specialų kaspiną) į savotišką taikinį - kryžių iš baltųjų juostelių. Jis nusileido prie pat žemės (nors pagal taisykles balionas negali liesti paviršiaus) ir, išlaikęs 20 centimetrų atstumą nuo žolės, numetė  žymeklį beveik į kryžiaus centrą.

Tai padėjo jam iškovoti 14 515 taškų ir laimėti varžybas. Antras buvo Mindaugas Lyčius su 14 159 taškais, o bronzą laimėjo Rimas Kostiuškevičius (12 976 tšk.).

Deividas Pinkevičius, teisėjavęs šiose varžybose, teigė, kad vieno ryškaus favorito nebuvo, tačiau geriausiai pasirodžiusios penkios komandos - Lietuvos rinktinės narės.
Apdovanojimų ceremonija vyko kelte, kur tvyrojo itin draugiška atmosfera: sportininkai šoko apsikabinę ir dėkojo organizatoriams už šventę.

"Aš nemiegojau keturias paras, bet esu be galo laiminga", - sakė R. Narbutė, ir pati dalyvavusi varžybose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder