Neringoje ir vėl siautės "Stintapūkis"

Neringoje ir vėl siautės "Stintapūkis"

Kitą savaitgalį, vasario 19-21 dienomis, Neringa kvies susiburti ir susipažinti su išskirtinėmis Kuršių nerijos žvejų tradicijomis Stintapūkio” šventės metu.

Tai - šimtametėmis tradicijomis ir papročiais alsuojantis renginys, kurį jau penktąsyk organizuoja Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras (KTIC) „Agila” kartu su kitomis Neringos įstaigomis bei kurorto verslininkais.

Jau nuo penktadienio vietos kavinės ir restoranai Neringos lankytojams siūlys ypatingą šventinį meniu „Stintapūkio keliu“, kuriame mirgėte mirgės gardžių žuvies patiekalų. Šeštadienį taip pat veiks „Stintapūkio gardūmynų alėja“ - čia prekybininkai keps, spirgins ir čirškins agurkais kvepiančia stintą bei kitas jūros gėrybes ir vilios lankytojus sočiai papuotauti.

Renginys bus kupinas sportinio azarto, kadangi, kaip ir kasmet, vyks žūklės varžybos, kuriose galinėsis ir laimikį ant kabliuko vilios įvairiausio “kalibro” žvejai iš visos Lietuvos.

Dėl atšilusių orų šiemet lankytojai negalės išbandyti unikalaus poledinės baidomosios žvejybos būdo – bumbinimo (tokiu būdu žuvys į tinklus baidomos ritmiškais garsais, kurie išgaunami kaukšint į vandenyje skendinčios lentos galą). Tačiau pažiūrėti, kaip tai yra daroma, jie galės Žvejo etnografinėje sodyboje, kurioje taip pat veiks lauko paroda iš muziejaus fondų „Poledinė žūklė Kuršių mariose“.

Šventės dalyviai savaitgalį įsisuks į tikrą pramogų ir kultūros verpetą. Penktadienį Nidos KTIC „Agila“ vyks Vytauto V. Landsbergio spektaklio „Baltas sodininkas“ apie Vytautą Kernagį peržiūra, o šeštadienį „Stintapūkio“ lankytojai galės pasigrožėti uostamiesčio menininko Lino Kutavičiaus šviesos instaliacija. Sykiu lauke skambės seniausių Neringos folkloro ansamblių atliekamos dainos, griaudės šokių pamokos, vyks sportinės varžybos bei žiniomis praturtins edukacinės programos.

Ir nors šiemet Kuršių marių nekaustys ledas, o baltą peizažą jau spėjo pakeisti ankstyvojo pavasario vaizdai, nenusiminkite, žiemiška dvasia čia tikrai bus juntama. Pasigrožėti nuostabiąja Neringa bus galima pasitelkus moderniąsias šiuolaikines technologijas, dalyvaujant virtualioje ekskursijoje „Man panorėjus, lydekai paliepus“.

Žinia, nuo vietinės rinkliavos mokesčio bus atleidžiami į Neringą įvažiuojantieji lengvaisiais automobiliais pro Alksnynės kontrolės postą vasario 20 d., šeštadienį, nuo 8 iki 12 val.

Tą pačią dieną taip pat bus taikoma 50 proc. nuolaida važiuojantiems turizmo paslaugų centro „Maretravel“ autobusais Nida – Smiltynė – Nida.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder