Muzikinio teatro jubiliejui - scenos aistrų misterija

Muzikinio teatro jubiliejui - scenos aistrų misterija

Gegužės 13 dieną 17 val. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras minės savo kūrybinės veiklos 25-erių metų jubiliejų. Ta proga visi teatro bičiuliai, svečiai ir žiūrovai kviečiami į iškilmingą šventinį koncertą, kuriame laukia svaiginanti, kaip ir pati teatro dvasia, muzikos ir aistrų misterija.

Vakaro vedėjas - fantomas, savyje talpinantis visą pasaulio muziką, visas scenas bei žmonių aistras. Dvidešimt penkerius metus Klaipėdos muzikinio teatro scena buvo aistrų laukas: čia buvo meilės, keršto ir sumanumo, džiaugsmo ir sielvarto. Šios aistros buvo gyvos ir nuolat vertė teatro sceną pulsuoti, todėl gyvas buvo ir teatras, kaip gyvas yra teatrą kuriantis žmogus.

"Svarbiausia ir didžiausia visų mūsų aistra yra teatras. Tik čia galime išgyventi jausmus, kurie gyvenime galbūt būtų uždrausti. Scenoje visi žmonių troškimai atgyja. Suteikdami jiems žmogišką pavidalą, leisime žiūrovams pasinerti į pačių didžiausių scenos aistrų siautulį", - pasakojo koncerto režisierė Rūta Bunikytė.

Koncerto metu fantomo lydimi žiūrovai galės prisiminti ir šiandienos akimis pažvelgti į meilės aistrą išgyvenusias Karmen (G. Bizet "Karmen") ir Violetą (G. Verdi "Traviata"), pažinti Džanio Skikio (G. Puccini "Džianis Skikis") ar Rozinos (G. Rossini "Sevilijos kirpėjas") sumanumą, įsiklausyti į jausmingą Lenskio meilės ilgesį (iš P. Čaikovskio operos "Eugenijus Oneginas"). Išvysime tokius skirtingus ir savo troškimu valdyti panašius Juozuką (iš G. Kuprevičiaus miuziklo "Veronika") ir kuprių Kvazimodą (Z. Liepinis "Paryžiaus katedra"). Scenoje pajusime laisvės alkį (F. Lehar "Linksmoji našlė") ir visų mūsų džiaugsmų šaltinį - aistrą švęsti.

"Klaipėdos muzikinio teatro scena yra labai įvairialypė. Ji jautri, gyva, džiaugsminga ir tuo pat metu skausminga - tokią ją sekmadienio vakarą ir norime parodyti žiūrovams", - mintimis apie renginį dalijosi R. Bunikytė.

Po šventinio koncerto žiūrovai bus kviečiami pasivaišinti vyno taure ir pasiklausyti muzikinių kūrinių.

PROGRAMA
1. H. Purcell "Didonė ir Enėjas". Choras. (choras, gitara - E. Jonavičius)
2. G. Gershwin "Porgy and Bess". Choras "Da-doo-da" (choras, baletas)
3. Z. Liepinis "Paryžiaus katedra". 6 scena. (K. Nevulis, V. Tarasovas, S. Rezgevičius, V. Virganavičius, V. Kazlauskas, A. Jackus, R. Jucevičienė, Š. Juškevičius, choras).
4. G. Bizet "Karmen". Mikaelos arija. (V. Balsytė)
5. I. Kalman "Cirko princesė". Misterio X arija. (E. Kaniava, choras)
6. G. Verdi "Traviata". Violetos arija. (R. Petrauskaitė, T. Pavilionis)
7. G. Puccini "Džianis Skikis" . Džianio Skikio arija. (M. Rojus, baletas)
8. Ch. Chaplin. "Sveikas, Čarli". Žydiškas šokis. (baletas)
9. P. Čaikovskis "Eugenijus Oneginas". Lenskio arija (T. Pavilionis)
10. G. Kupevičius "Veronika". Lietuviškas bliuzas. (M. Rojus, choras).
11. Z. Liepinis "Paryžiaus katedra". Finalas. "Esmeralda" (E. Kučinskas, choras,baletas)
12. G. Bizet "Karmen". Karmen arija (D. Kužmarskytė, choras)
13. G. Rossini "Sevilijos kirpėjas". Rozinos kavatina (J. Butkytė)
14. F. Lehar "Linksmoji našlė". Našlės pasirodymas (L. Ramelienė, J. Grikšienė, K. Nevulis, A. Kozlovskis, choro vyrų grupė)
15. F. Lehar "Linksmoji našlė". Ansamblis "Ach, tos damos". (K. Nevulis, G. Platūkis, V. Pupšys, S. Rezgevičius, M. Rojus, V. Tarasovas, V. Virganavičius)
16. J. Bock "Smuikininkas ant stogo". Karčemos scena. I v. (V. Tarasovas, V. Pupšys, A. Kozlovskis, choro vyrų grupė, baleto vyrų grupė)
17. J. Strauss "Šikšnosparnis". Finalas. Kupletai apie šampaną. (A. Dovydaitienė, Š. Urickaja, M. Rojus, choras, baletas)

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder