Martynas Levickis - lyg prieš dešimtmetį, tik rimtesnis amplua

Martynas Levickis - lyg prieš dešimtmetį, tik rimtesnis amplua

Jau šį šeštadienį, liepos 9-ąją, 20.30 val. ant "Muzikuojančio kelto" denio pasirodys šių metų festivalio perlas - akordeono magas Martynas Levickis, grosiantis kartu su styginių kvartetu "SinChronic".

Šiandien festivalio organizatoriai M. Levickį vadina "Muzikuojančio kelto" simboliu, kuris papuoš gausią šiųmetinių renginių programą. Juk būtent jis, dar niekam nežinomas, atidarė "Muzikuojantį keltą".

"Atsimenu, jausmas buvo labai neįprastas, kadangi prieš tai dar nebuvo tekę groti laive. Man tai buvo be galo įdomus potyris. Jau vien nuo muzikos gali lengvai apsvaigti, bet, kai jauti lengvą kelto siūbavimą, gali dvigubai apsvaigti", - juokėsi prisiminęs akordeonistas.

Tą saulėtą dieną M. Levickis, kuriam buvo vos šešiolika ir mokėsi Šiaulių vidurinėje mokykloje, grojo su vieneriais metais jaunesne Simona Šukyte, kuri šiandien taip pat sėkmingai lipa muzikinės karjeros laiptais.

"Dar praėjusiais metais mes buvome susitikę mano organizuotame festivalyje, kompozitorių kursuose, kur ji bendradarbiavo su Naujosios Zelandijos kompozitoriumi. Kartu negrojame jau porą metų. Šiuo metu ji, manau, labiau užsiima pedagogine veikla nei koncertais", - mąstė pašnekovas.

Žinia, groti M. Levickis pradėjo būdamas visai mažas, tačiau išgarsėjo pasirodęs laidoje "Lietuvos talentai". Daugelio tarptautinių konkursų nugalėtojas ir prestižinių festivalių dalyvis M. Levickis grojo su žymiais orkestrais, tokiais kaip Birmingemo simfoninis orkestras, kamerinis orkestras "Manchester Camerata" ir daugelis kitų.

Akordeonistas grojo tokiose žymiose salėse kaip "Purcel Room", "The Royal Festival Hall" ir "Wigmore Hall", debiutavo rytinėje BBC laidoje, kur anksčiau, ko gero, nėra grojęs nė vienas lietuvis muzikantas. Jaunuolis turi kuo didžiuotis - jo albumas "Martynas" pateko į britų muzikos "topų" viršūnes ir buvo perkamiausias klasikinės muzikos kompaktinis diskas Didžiojoje Britanijoje.

Ir visgi po dešimties metų įvyks "deja vu" - jau šį šeštadienį jis gros palyginti mažytėje "Muzikuojančio kelto" scenoje, regis, saujelei žmonių...

"Koncertuoju įvairiose pasaulio scenose. Dažnai pasirodau ir vietose, kurios yra toli nuo kosmopolitiško gyvenimo. Man tai yra labai svarbu ir, jaučiu, klausytojams taip pat to reikia. Manau, sėkmingas muzikantas neturėtų nusigręžti nuo mažesnių scenų", - tikino M. Levickis ir pridūrė, jog jam smagu trumpam grįžti į pradedančiojo akordeonisto laikus, tačiau su kitu, kur kas rimtesniu amplua.

Paklaustas, ką reiškia atlikėjui toks didelis populiarumas bei iškovoti laimėjimai, šis atsakė, kad keičiasi savęs suvokimas pasaulio kontekste: "Tapau stipresnis, "kietesnis", per tuos dešimt metų įgavau be galo daug patirties. Padeda ir mano nusistatymas. Į visus nuotykius kaskart žvelgiu kaip į galimybę mokytis ir tobulėti."

Liepos 9-ąją "Muzikuojančio kelto" scenoje akordeonistas gros su styginių kvartetu "SinChronic", kurį sudaro smuikininkės Giedrė Žarėnaitė ir Kristina Morozova, altininkas Vytenis Lisauskas bei violončelininkė Ignė Pikalavičiūtė.

Informacija

Liepos 9 d., 20.30 val., keltas "Nida" išplauks iš Senosios Smiltynės perkėlos.
Bilietus platina "Bilietų pasaulis"
Platesnė informacija tel. +37067041252

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder