Lietuvos jaunųjų fotografų taurus gestas

Lietuvos jaunųjų fotografų taurus gestas

Ketvirtadienį Menininkų kiemelyje Klaipėdos valstybinės kolegijos klubas "Alumni" surengė jaunųjų fotografų nuotraukų aukcioną "Menas paramai" kilniu tikslu -  surinktas lėšas perduoti Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybai.

Jaunieji fotografai iš visos Lietuvos konkursui pristatė 257 fotografijas, iš kurių, balsuojant internete, parodai buvo atrinkta tik 20 geriausių. Jos ir buvo parduodamos aukcione, skelbiant pradines kainas 100-150 Lt. 17 išties nuostabių įrėmintų fotografijų ir buvo parduota. Daugiausiai besivaržančiųjų buvo įsigyti klaipėdietės fotografės R. Sondaitės darbą, kainos buvo keliamos ir dėl taip pat klaipėdiečių A. Darongausko bei V. Ančerio darbų. Kai kurie aukciono dalyviai pirko net po du fotografų darbus. Jaudino perkančiųjų geranoriškumas. Bent trys aukcione nupirkę fotografijas, čia pat jas ir dovanojo statomo dvasinės paramos centro direktorei Aldonai Kerpytei ar broliui Benediktui, patikslindami - papuošti pastatą, į kurį sergantys onkologinėmis ligomis ateis pasisemti vilties pagyti. O ją stiprins ir fotografų darbai.  

Na, o aukciono metu už parduotas fotografijas buvo surinkta 2050 Lt, kuriuos "Alumni" klubo prezidentas Andrius Ignatjevas įteikė A. Kerpytei ir broliui Benediktui. Kaip pažymėjo brolis pranciškonas, už juos centro statybai bus galima nupirkti 400 tikrų, o ne kartoninių plytų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder