Kviečia paslaptinga folkroko naktis

Kviečia paslaptinga folkroko naktis

Šį penktadienį klube Roxy vyks folkroko koncertas. Klaipėda - ne tik džiazo muzikos miestas, bet ir gero kokybiško roko gimtinė. Koncerte pasirodys dvi grupės: klaipėdiškiai Varnos ir vilniečiai Midula. Grupės aktyviai koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Varnos patys kuria, o Midula daugiau interpretuoja senąją lietuvių liaudies muziką. Bus atliekama išskirtinė, originali muzika. Bendras renginio aprašas žemiau. Apie grupes galima rasti informaciją "Facebook" puslapiuose.

Tai bendras vakaras su dviem nepaprastai kūrybiškom muzikos grupėm: Midula ir Varnos.

Tiek kuriantys savo muziką, tiek interpretuojantys senąjį lietuvių, baltų muzikos palikimą, jie tai atlieka savitai ir nuoširdžiai.

Giliai panyrantys Miduliečiai ir aukštai keliančios Varnos leis pajausti kitokią muziką, kitokį pasaulį, pabūti arti gamtos ir pamatyti save kitaip.

VARNOS - veržlaus, nostalgiško, girių laisve alsuojančio lietuviško roko grupė.

Aštrios gitaros partijos, veržlūs mušamųjų dūžiai, klavišo energija bei plataus ir melodingo vokalo linijos kviečia panirti į mistišką pasaulį, kur gyvi folkloro motyvai stipraus roko kontekste leidžia kiekvienam atrasti save, džiaugsmus, paklydimus, drąsą ar narsą.

• 2011 m. nacionaliniuose T.Ė.T.Ė. apdovanojimuose nominuoti "Geriausios folk grupės" kategorijoje;

• 2012 m. Klaipėdos muzikos apdovanojimuose nominuoti "Geriausios grupės kategorijoje";

• Įvertinti kasmetiniuose „Pilies aido“, „Margos pievos“, „Skamba skamba kankliai“, „Šermukšnis“ festivaliuose;

• Ne vienąkart pasirodę Rygos publikai;

MIDULA - tai jaunų atlikėjų-kūrėjų grupė, kurie be savų autorinių dainų taip pat aranžuoja ir lietuvių liaudies muziką. Lietuvių liaudies dainos - tai lyg gyvas pasakojimas, vis besikeičiantis ir bėgantis tolyn, todėl jas sunku užrašyti natomis. Kiekvienas atlikėjas liaudies muziką gali interpretuoti savaip, todėl ir grupė Midula su savomis interpretacijomis bando žmones supažindinti su nuolat iš kartos į kartą besikeičiančiomis, tačiau vis dar gyvomis melodijomis ir liaudiškais tekstais, kurie parodo begalinį žmogaus ir gamtos tarpusavio ryšį.

"Mūsų tikslas ne tik perduoti ir supažindinti klausytojus su lietuvių liaudies dainomis, tačiau ir parodyti jų gilumą, dvasingumą. Kartais ir paprasti, kasdieniški žodžiai gali pasakyti labai daug, tereikia mokėti įsiklausyti ir patikėti..."

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder