“Kultūros fabrike“ – jauno teatro invazija

“Kultūros fabrike“ – jauno teatro invazija

Klaipėdiečiams su nekantrumu laukiant, kol visu pajėgumu pradės suktis „Kultūros fabriko“ smagračiai, bus proga trumpam užsukti į dar tebegražinamas erdves. Impulsas pajusti čia tvyrančią jaunatvišką, kūrybiškumu pulsuojančią atmosferą – balandžio 3-5 d. į uostamiestį sugrįžtantis festivalis „Jauno teatro dienos“.

Bangų gatvėje žvilgsnius traukiantis šiuolaikinių scenos menų ir naujųjų kūrybinių verslų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ po savo stogu šį pavasarį priims penkis festivalio renginius. Kol tebevyksta darbai pagrindinėje daugiafunkcinėje scenos renginių salėje, „Jauno teatro dienų“ spektakliai bus rodomi pirmajame aukšte esančioje seminarų erdvėje.

Festivalis panašių renginių kontekste išsiskirs savo ypatingu formatu, apimančiu ne tik spektaklių rodymą. Į „Jauno teatro dienas“ Klaipėdoje atvyksta ir profesionalių teatro kritikų komanda, kuri organizuos diskusijas su žiūrovais.

Nors balandį „Kultūros fabrikas“ duris atvers tik trumpam, tačiau svetingai lauks visų, kurie domisi teatru, visų, kurie yra smalsūs. Šis festivalis – ne tik proga iš arti pažinti jaunuosius kūrėjus ir numalšinti pavasarinį įspūdžių troškulį. „Jauno teatro dienos“ dalį klaipėdiečių galbūt padrąsins pirmąkart peržengti „Kultūros fabriko“ slenkstį, susidraugauti su jo dvasia, o galbūt netgi įkvėps ir patiems teikti paraiškas bei tapti šio objekto rezidentais“, - kalbėjo Raimonda Laužikienė, „Kultūros fabriko“ projektą įgyvendinančios viešosios įstaigos „Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra“ vadovė.

Klaipėdos jaunimo teatro organizuojamos „Jauno teatro dienos“ balandžio 3 d. startuos su naujausiu Valentino Masalskio vadovaujamos trupės spektakliu „Kopėčios“, kuris sujungs muziką, šokį ir ritmą. Tą pačią dieną „Kultūros fabriko“ publikai bus pristatytos "Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams" – Karolinos Žernytės režisuotas interaktyvus teatrinis veiksmas, įtraukiantis jo dalyvius bei suvokiamas ne tik rega ar klausa, bet ir lytėjimu, uosle, skoniu. Festivalio atidarymo dienos paskutinysis akordas - Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Sudie, idiotai!“, sukurtas pagal dramaturgo Justo Tertelio pjesę.

Balandžio 4 d. “Kultūros fabrike” laukiama dviejų teatrinių invazijų. Ypatingo publikos dėmesio vertas Loros Juodkaitės šokio teatro monospektaklis „Atmintis”. Tai darbas, kurį žinoma menininkė kūrė visus pastaruosius metus vis grįždama į Vilnių tarp intensyvių kelionių, gastrolių ir pasirodymų skirtingose scenose Europoje ir už jos ribų. Spektaklio „Atmintis” scena virs „ringu“, kurio centre galima iš arti stebėti žmogų, kovojantį su pačiu savimi, ieškantį būties prasmės savo gelmėse.

Erdvė festivalio metu bus suteikta ir jaunimui, dar tik žengiančiam pirmuosius kūrybinius žingsnius - Šv. Mato gimnazijos teatro studija “Kubas” klaipėdiečiams pristatys spektaklį „Metas“.

Pasibaigus teatro festivaliui kito sujudimo „Kultūros fabrike“ laukiama vasarą, kuomet prasidės parengiamieji rezidentų įsikūrimo darbai. Inkubatoriuje kūrybines dirbtuves planuoja organizuoti urbanistai, savo produktus eksperimentiniame „butike“ pristatys jaunieji dizaineriai.

Spektakliai:

AŠ - AKTORIUS

Balandžio 4 d. 19:00 KU menų fakulteto mokomasis teatras, Donelaičio g.4

renginys nemokamas



 

Dramaturgas: Justas Tertelis

Režisierius: Erika Gaidauskaitė - Mažulienė

Vaidina: Justina Vaikšnoraitė, Dovilė Kniukštaitė, Monika Vilimaitė, Živilė Subačiūtė, Laimonas Dirškus.

Aprašymas:

Penkių jaunų aktorių komanda, kolegų praminta Kvintetu, ruošdamasi scenos kalbos egzaminui, uždavė sau klausimus: „O kas yra teatras? Iš ko susideda teatras? Kas jame svarbiausia? “ Atsakymus jie rado vienaveiksmėje Justo Tertelio monopjesėje pradedančiam aktorium. Būtent pagal šią pjesę Kvintetas jums prisitato savo naująjį darbą „Aš – aktorius“. Jie netikėtai ir žaismingai atskleidžia žiūrovui teatro paslaptis ir subtilybes, įtraukdami jį į magišką teatro pasaulį.

„Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams“


Balandžio 3d. 17:00 „Kultūros fabrikas" / seminarų salė, Bangų g. 5A

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Spektaklis-performansas regintiesiems ir neregintiems

Apie spektaklį: "Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams" (idėjos autorė Karolina Žernytė, premjera 2010 m.) - interaktyvus teatrinis veiksmas, įtraukiantis jo dalyvius ir suvokiamas visais pojūčiais: lytėjimu, uosle, skoniu, klausa bei judesio pojūčiu. Spektaklio žiūrovai, kuriais gali tapti kiekvienas – ir jaunas, ir senas – tai dvi grupės: dalyviai, kurie viską suvoks nematydami, naudodamiesi kitais pojūčiais, ir stebėtojai, kurie regi savotišką ritualą, kuris sukuria spektaklio atmosferą, ir reakcijas žmonių, kurių vaizduotėje kuriasi spektaklis. Jo dalyviu gali tapti neregys arba regintis žmogus užrištomis akimis. Pirmasis tokiu būdu patiria ir pilnai suvokia spektaklį, nes iki tol galėjo tik „girdėti“ teatrą. Antrasis ima daug aiškiau suvokti, kaip jaučiasi šalia esantis neįgalus žmogus. Spektaklis susikuria kiekvieno dalyvio vaizduotėje, jis sužadina prisiminimus ir jusles, retai naudojamas suvokti menui. Tokiu būdu atsiranda savotiškas terapinis poveikis. Po spektaklių bus vykdomi vieši aptarimai, įtraukiant ir dalyvius, kurie juto spektaklį užrištomis akimis, ir tuos, kurie stebėjo iš šono. Taip bus sukuriamas gyvas dialogas ir mažinamas atstumas tarp dviejų žmonių grupių, kurios dažnai varžosi bendrauti tarpusavyje.

Atlikėjai – vaidybos ir lėlių teatro profesionalai, sukūrę šį spektaklį eksperimentuodami baigiamaisiais studijų metais. Karolina Žernytė taip pat pastatė tokio paties principo spektaklį "Gegužės naktis" Maskvos lėlių teatre, vedė pojūčių teatro seminarus Maskvoje, Londone, ruošiasi naujiems pastatymams Irkutske ir Naberežny Čelny mieste, Rusijoje.

Kūrybinė komanda: Karolina Žernytė, Jūratė Trimakaitė, Asta Stankūnaitė, Karolis Algimantas Butvidas, Mindaugas Černiauskas, Imantas Precas, Justė Kulakauskaitė, Ieva Juršėnaitė, Lukas Pacenka.

„Contemporary?“


Balandžio 3d. 15:00 KU menų fakulteto mokomasis teatras, Donelaičio g. 4

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Dešimtasis Menų spaustuvės projekto „Atvira erdvė'13“ sezonas pristato nelabai jaunų jaunųjų menininkų labai šiuolaikinio šokio (ne)labai spektaklį – CONTEMPORARY?

Idėjos autoriai, choreografai ir atlikėjai: Agnė Ramanauskaitė, Paulius Tamolė ir Mantas Stabačinskas

Šviesų dailininkas: Povilas Laurinaitis

Ar kada nors esate atsidūrę tokioje situacijoje: jau valandą sėdite teatre, priešais jus – šokėjai, neva bandantys atskleisti „prasmę“, o jūsų mintyse skamba vienintelis klausimas: kas čia vyksta?! Jei taip, spektaklis „Contemporary?“ – kaip tik jums. Tikriausiai pirmą kartą Lietuvos scenoje trys žinomi aktoriai ir šokėjai su ironija žvelgia į iki šiol nenagrinėtą šiuolaikinio šokio kūrimo temą. Iš ko susideda kontemporari spektaklis? Apie ką jame kalbama? Kokie daiktai yra reikalingi?

Besiruošdami repeticijoms kūrybinė komanda peržvelgė visą Lietuvos šiuolaikinio šokio istoriją ir nusprendė, jog verta ne tik sugrąžinti jau sukurtus spektaklius, bet visų pirma – dekonstruoti patį kūrybos procesą. „Vienądieną ėmėme kalbėti apie šiuolaikinio šokio klišes, su kuriomis susiduriame kiekvieną dieną, dirbdami. Taip atsirado daug naujos medžiagos ir ėmėme visa tai jungti su mūsų pačių šoktais spektakliais, mūsų požiūriu į šiuolaikinį šokį. Ypač Lietuvoje, – ironijos savo ir kolegų darbams neslepia šokėjas Mantas Stabačinskas.

Atskleisdami savo kūrybos užkulisius šokėjai ne tik leis žiūrovams išvysti ir repeticiją, ir spektaklį, bet tuo pačiu metu sieks sukurti atvirą diskusiją.


„Dekameronas“


Balandžio 3d. 21:00 KU menų fakulteto mokomasis teatras, Donelaičio g.4

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos teatro vaidybos ir režisūros 4 kurso studentų spektaklis „Dekameronas“, kurso vadovas Aidas Giniotis

Režisierė: Eglė Kižaitė

Šviesų operatorius: Linas Jurkštas

Aktoriai: Mantas Zemleckas, Jurgis Marčėnas, Edgaras Žemaitis, Danas Kamarauskas, Vaidas Maršalka, Birutė-Belada Tauterytė, Eglė Grigaliūnaitė, Severina Špakovska, Martyna Gedvilaitė, Gabija Urniežiūtė.

„Dekameronas“ tai šiuolaikinė Giovanni Bokaccio to paties pavadinimo novelių rinkinio interpretacija, kupina aistrų, meilės ir Dievo paieškų. Jauna, pradedanti režisierė debiutuoja su žaismingu, gyvos muzikos ir dainų persmelktu, itališkais prieskoniais kvepiančiu komedijos spektakliu. Kartu su perspektyviais Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos diplomantais, kurie vieną po kito įkūnija groteskiškus personažus ir nukelia mus į karščiu alsuojančią Italiją, Eglė Kižaitė pristato tris G. Bokaccio noveles, kurios iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyt nepadorios ar net nuodėmingos, bet kaip pats novelių autorius rašė dar XIV a. – tyros sielos net ir ne itin padorūs žodžiai negali suteršti. Spektaklis, kupinas ironijos ir šmaikštumo kviečia linksmintis, šokti ir dainuoti, pamiršti sielvartus ir atsiduoti Amūro malonėms.

„Kita mokykla“

Balandžio 5d. 16:00 KU menų fakulteto mokomasis teatras, Donelaičio g. 4

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Dramaturgas: Mindaugas Nastaravičius

Režisierius: Valentinas Masalskis

Kompozitorius: Nijolė Sinkevičiūtė

Scenografas: Lauryna Liepaitė

Vaidina: Valentinas Masalskis, Evelina Lozdovskaja, Vaidotas Bačianskas (Gytis Šimelionis), Paulius Pinigis, Elena Ozarinskaitė, Neringa Krunglevičiūtė, Asta Zacharovaitė (Agnė Muralytė), Pranciškus Megelinskas, Ieva Pakštytė (Marija Žemaitytė), Donatas Želvys, Donatas Stakėnas, Vaiva Kvedaravičiūtė, Karolina Kontenytė, Justina Burakaitė, Rugilė Latvėnaitė, Simonas Lunevičius, Laimonas Dirškus, Artūras Lepiochinas.

Aprašymas:

Tai mokykla, kurioje metai iš metų niekas nesikeičia. Išskyrus tai, kad ji tuštėja. Tai mokiniai, pažįstantys vieni kitus nuo pirmos klasės. Bręstantys ir nieko nebijantys. Kartais labai imlūs ir kūrybingi, kartais – labai žiaurūs. Tai skirtingų kartų mokytojai, savais būdais ieškantys bendros kalbos su klase. Ir direktorius, vadovaujantis šiai mokyklai jau tris dešimtmečius.

Pagal dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus pjesę pastatytas Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Kita mokykla“ nagrinėja mokymo ir mokymosi temą, atverdamas duris į mokyklas, nespėjusias ar nesugebėjusias prisitaikyti prie esamojo laiko. Kartu tai akistata su šio laiko tikrove, kurioje tarsi privalai būti pažangus, pastebimas ir sėkmingas. Kurioje dominuoja stipresni ir gudresni. Kurioje vis sunkiau susitarti, kas yra tiesa. Tikrove, kuriai nuolat turi įrodinėti, kad esi reikalingas.

Spektaklio režisierius ir pagrindinio vaidmens atlikėjas Valentinas Masalskis teigia, kad „Kita mokykla“ kelia aštrius, skaudžius, tačiau šiandien būtinus klausimus. „Kas atsitiko, kad mokytojai vis sunkiau susikalba su mokiniais? Kodėl jaunas žmogus nebetiki suaugusiuoju? Galbūt jokio tikro ryšio niekada ir nebuvo, nes jis – neįmanomas? Galiausiai, kas vyksta pamokos metu? Kodėl joje mažėja turinio, bet daugėja pastangų suvaldyti, sudominti klasę? Šį spektaklį kūrėme klausydamiesi diskusijų, kad šiandieninė mokykla privalo keistis. Kad ji turi būti kitokia. Jei taip, tuomet kokia? Kas ją turi keisti? Kuris kelias yra teisingas? Nuo ko reikia pradėti? Apie tai ir yra šis mūsų spektaklis“, – sako Valentinas Masalskis.

„Sudie Idiotai“

Balandžio 3d. 18:30 „Kultūros fabrikas" / seminarų salė, Bangų g. 5A

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Dramaturgas: Justas Tertelis

Režisierius: Valentinas Masalskis

Scenografas: Renata Valčik

Vaidina: Paulius Pinigis, Kęstutis Žilinskas, Laima Akstinaitė, Margarita Intaitė, Kristina Švenčionytė, Jūratė Leinartaitė, Donatas Stakėnas, Gytis Šimelionis, Ieva Pakštytė (Marija Žemaitytė), Vaidotas Bačianskas, Donatas Želvys, Pranciškus Megelinskas, Artūras Lepiochinas, Simonas Lunevičius, Asta Zacharovaitė (Neringa Krunglevičiūtė), Rugilė Latvėnaitė, Justina Burakaitė.

Aprašymas:

Martynas yra jaunas žmogus, ieškantis savojo – vienintelio ir tikro – kelio tarp šio pasaulio vertybių. Jis mėgina priešintis dviveidiškumui, apgaulei, išdavystei, tačiau kaip mat susiduria su neišvengiama tikrove. Skaudinančia ir abejinga.

Klaipėdos jaunimo teatras pristato spektaklį „Sudie, idiotai!“ pagal dramaturgo Justo Tertelio pjesę. Joje autorius mėgina fiksuoti šiuolaikinio jaunuolio patirtis, išgyvenimus, jo konfliktą su kitų sukurtomis taisyklėmis.

Režisierius Valentinas Masalskis sako, kad tai spektaklis apie viltį ir jos praradimą. „Kas nutinka, kai jaunas žmogus praranda viltį. Kai jis nusivilia suaugusiais ir, svarbiausia, savo mokytojais? Visa tai vyksta ne scenoje. Visa tai – mūsų aplinkoje. Mūsų gyvenimuose“, – sako V. Masalskis.


A T M I N T I S


Balandžio 4d. 17:00 „Kultūros fabrikas" / seminarų salė, Bangų g. 5A

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Choreografė - šokėja Lora Juodkaitė

Kompozitorius – Tomas Kutavičius

Scenografė – Elvita Brazdylytė

Šviesų dailininkas – Vilius Vilutis

Spektaklyje „Atmintis“ L. Juodkaitė neria į žmogiškosios atminties gelmes, atidengdama sluoksnį po sluoksnio visuomenės sukurtų žmogaus pavidalų apvalkalus ir mėgindama rasti tikrąją žmogaus savastį.

Spektaklis „Atmintis“ – tai darbas, kurį Loreta Juodkaitė kūrė visus pastaruosius metus vis grįždama į Vilnių tarp intensyvių kelionių, gastrolių ir pasirodymų skirtingose scenose Europoje ir už jos ribų. Kelionių įspūdžiai, pokalbių nuotrupos, pamąstymai apie politinius, ekonominius, socialinius skirtumus, kurie egzistuoja skirtingose kultūrose ir kurie, nepriklausomai nuo religinės bei istorinės sanklodos, visur vienodai apriboja žmogaus prigimtį, - paskatino kūrėją imtis atminties temos.

„Akivaizdu, kad žmonija susikūrė begalinį netikrų norų ir kančių tinklą, kuris remiasi „noro turėti“ mechanizmu. Mes pamirštame dalykų esmę, kurią žinojome, kai buvome kūdikiai. Ir taip sunykstame savo pačių susikurtuose jausmų kalėjimuose“, - sako L.Juodkaitė. Spektaklio „Atmintis“ filosofinį pamatą atliepia ir Alberto Camus romanas „Svetimas“, kuriuo L.Juodkaitė taip pat rėmėsi kurdama šį spektaklį: pasak rašytojo, beviltiškumui ir absurdui galima priešintis protestuojant ir kuriant. Pasak jo, vienintelė pateisinama maišto forma yra Kūryba, o paguoda pasaulyje – Meilė.

Kadangi žmogaus atmintį sudaro keturi taškai – įsiminimas, laikymas atmintyje, atsiminimas ir užmiršimas, spektaklio „Atminties“ choreografija atsiskleis geometriniu kvadratu. Spektaklio scena „ringu“, kurio centre galima iš arti stebėti žmogų, kovojantį su pačiu savimi, ieškantį būties prasmės savo gelmėse.

„METAS“

Balandžio 4d. 16:30 "Kultūros fabrikas", seminarų salė, Bangų g. 5a

renginys nemokamas

Režisierius: Tomas Erbrėderis

Vaidina: Viltė Šilkaitytė, Monika Milašauskaitė, Deividas Šegžda, Modestas Lesik, Faustas Mažrimas

Aprašymas:

Spektaklis „Metas“ gimė žaidžiant ir improvizuojant Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ tema. Teatrine kalba – etiudo pagalba, vaidiname senovės lietuvių darbus ir linksmybes, tai - metą sėti, metą, pjauti, metą grėbti, metą skaldyti malkas, metą skristi, metą švęsti ir t.t. „Meto“ kūrimui pasitelkėme paprasčiausias priemones - jaunų aktorių gebėjimus: matyti, užuosti, girdėti, įsivaizduoti, jausti. Sudėję visą, jaunieji aktoriai scenoje vizualiai kuria K. Donelaičio pasakojamą metų laikų vaizdą, kuriam žiūrovai lieka neabejingi.

„HoMMage“

Balandžio 4d. 14:30 KU menų fakulteto mokomasis teatras, Donelaičio g. 4

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Taip spektaklį pristato pats jo kūrėjas Robert Dantonel:

„2007 –taisiais anapilin išėjusiam Marseliui Marso ( Marcel Marceau) daugiau nei pusę amžiaus neprilygo nei vienas kitas mimas visame pasaulyje. Šiuolaikinė pantomima vis dar negali apsieiti be to, ką sukūrė, įsivaizdavo ir išrado šis didis artistas. Šį spektaklį sukūriau jo atminimui. Premjera pristatyta praėjusių metų spalį per teatro festivalį Nyžnijvartovske (Нижневартовск), Sibire, vėliau parodyta Lijone, Prancūzijoje. Per šią trumpą valandą mes pabandysime pasidalinti tuo, ką Marcelis Marso išmokė mus per savo gyvenimą. Esu jo įkvėptas ir labai džiaugiuosi, kad galėsiu atiduoti jam duoklę Klaipėdos scenoje.”

BALTI NAMAI


Balandžio 4d 19:30 „Kultūros fabrikas" / seminarų salė, Bangų g. 5A

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Scenos projektas

Spektaklis be teksto apie psichinę negalią turinčius žmones

Scenos projektas „ Balti namai“ – bendradarbiavimo su Adakavo socialinės globos namais rezultatas. Šio spektaklio kūrėjai siūlo kitu kampu pažvelgti į žmones, turinčius psichinę negalią ir į sistemą, kurioje jie šiandien turi gyventi ir išgyventi.

Emocijų ir vaizdo sintezė, tapusi jaunų žmonių asmeniniu manifestu pabrėžiančiu plonytę ribą tarp to, kuris serga ir to, kuris gydo.

Kūrybinė grupė:

Režisierė – Kornelija Krasilnikovaitė;

Dramaturgė – Gerda Surgautaitė;

Aktoriai – Ričardas Bartašius,

Živilė Beniušytė,

Justina Jukonytė,

Aiva Krupelytė,

Erika Kubiliūtė,

Jolita Seniūnaitė,

Gerda Surgautaitė,

Eglė Šimėnaitė;

Scenografės – Aiva Krupelytė,

Eglė Šimėnaitė;

Šviesų dailininkas – Tomas Zinkus;

Šviesų operatorius – Artūras Lepiochinas;

Kompozitorė - Viktorija Kriučkovaitė;

Vadybininkė – Monika Treikauskaitė;

Projekto koordinatoriai – Andrius Chomičius, Justina Jukonytė.


SMART

Balandžio 5d. 18:30 KU menų fakulteto mokomasis teatras, Donelaičio g.4

renginys nemokamas

Režisierius: Tomas Erbrėderis

Vaidina: Aistė Zabotkaitė, Viltė Šilkaitytė, Monika Milašauskaitė, Vilija Sakavičiūtė, Deividas Šegžda, Modestas Lesik, Faustas Mažrimas

Aprašymas:

SMART – reiškia protingą, nuovokų. Šiais laikais mes labai dažnai vartojame šį žodį apibūdinti naująsias technologijas. Išmanus. Taip vadiname šiandien sukuriamus prietaisus, kurie tenkina beveik visus vartotojiškus žmogaus poreikius, turi „protą“ ir prilygsta šiuolaikiniam žmogui. Tačiau mes beveik nesusimąstome, kad tobulėjant išmaniosioms technologijoms, žmogus praranda savarankiškumą, pats nustoja tobulėti.

Šiame spektaklyje mes norime parodyti žiūrovui, kaip SMART technologijos gali pergudrauti žmogų. Nenaudodami jokių dekoracijų, viską nuasmenindami ir palikdami tik prestižišką įvaizdį, tokį įvaizdį, kuris dabar bandomas išlaikyti kuriant naujus prietaisus – paprastumą ir patogumą, mes vazduojame, koks vis dėlto žmogus yra bejėgis prieš išmanų telefoną ar išmanų namą, koks jis yra priklausomas ir kaip juokingai atrodo paklusdamas technologijai, kurią sukūrė tarnauti sau pačiam. Trumpi, skirtingas naująsias technologijas išjuokiantys etiudai parodo, kaip evoliucionuojant technikai, Homo sapiens rūšies vystymasis žengia didžiulį žingsnį atgal.

„Uroboras“


Balandžio 5d. 12:00 Apeirono teatras, Turgaus g. 16/ Tiltų g. 12

Bilieto kaina – 10lt. Bilietai – tiketoje arba renginio vietoje prieš spektaklį

Režisierė:

E.Kazickaitė

Vaidina:

G.Surgautaitė

P.Megelinskas

K.Krasilnikovaitė

G.Kazlauskaitė

Spektaklis „Uroboras“ – tai interaktyvus šių dienų egzistencijos žaidimas. Pagrindiniai žaidėjai - trys pasiklydę žmonės, kuriems užtrenktos durys. Trys žmonės, kuriems pasakyta: „Tarp jūsų yra priešas“. Trys žmonės, tokie patys kaip ir mes, ieškantys išėjimo iš ten, kur kiekvienas atsiduriame vos gimę.

(Rekomenduojama ne jaunesniems nei 16 metų)

Spektaklių aptarimas ir diskusijos su kritikais

Balandžio 4d.

Vieta: Muzikinis klubas "Kaštonas”, Danės g. 6-1

Trumpa informacija: Pradžia 11:00, renginys nemokamas

Aprašymas:

Diskusijoje dalyvauja teatro kritikai: Andrius Jevsejevas, Sigita Ivaškaitė, Kristina Steiblytė, Viktorija Ivanova.

Diskusijos su kritikais ir festivalio uždarymas

balandžio 5d.

Vieta: Muzikinis klubas „Kaštonas", Danės g. 6 - 1

Trumpa informacija: Pradžia 19:00, renginys nemokamas

Aprašymas:

Diskusijoje dalyvauja teatro kritikai: Andrius Jevsejevas, Sigita Ivaškaitė, Kristina Steiblytė, Viktorija Ivanova.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder