Konkursas "Jazz Voices" paskelbė pradžią

Konkursas "Jazz Voices" paskelbė pradžią

Ketvirtadienį pirmaisiais koncertais Klaipėdos koncertų salėje ir džiazo klube "Kurpiai" startavo jubiliejinis X tarptautinis džiazo vokalistų konkursas "Jazz Voices", kuriame šiemet varžysis 18 atlikėjų iš įvairių pasaulio šalių.

Renginio tradicija tapo ankstesnių metų laureatų pasirodymai. Tad naujaisiais konkurso namais tapusios Koncertų salės scenoje pirmieji pasirodė svečiai iš Turkijos - džiazo propaguotojas iš Stambulo Onderis Fodžanas (Onder Focan) su muzikantų komanda ir kylanti Lietuvos džiazo žvaigždė, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto absolventė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantė Kristina Svolkinaitė.

"Jazz Voices-2008" ir kitų džiazo vokalistų konkursų laureatė džiaugėsi galėdama atidaryti jubiliejinį renginį.

Su visu O. Fodžano kvartetu lietuvė bendradarbiavo pirmąkart.

"Su pačiu O. Fodžanu susipažinome per vieną iš vokalistų konkursų. Jis visąlaik palaikydavo mane, jausdavau, kad jam patinka tai, ką aš darau; pakvietė ir į Turkiją - koncertuoti Stambulo džiazo klube "Nardis", - pasakojo K. Svolkinaitė.

Penktadienį vakare K. Svolkinaitė ir svečiai iš Turkijos, kurių koncertus Klaipėdoje remia Turkijos ambasada Vilniuje, rengia antrąjį pasirodymą - 22 val. džiazo klube "Kurpiai". Vakar čia koncertavo Raimonda Vaičiūtė su lenkų muzikantų komanda "Raimonda Quintet".

Penktadienį Klaipėdos koncertų salėje užvirs ir konkurso aistros: 16 val. čia prasidės konkurso pusfinalis, kuriame pasirodys 18 atlikėjų iš 15 pasaulio šalių. Po jo, 20 val., vyks Klaipėdos vokalinio kvarteto "Cappella A" koncertas ir rezultatų paskelbimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder