Koncertų salė atvėrė langus vasariškiems koncertams

Koncertų salė atvėrė langus vasariškiems koncertams

Kiekvieną vasaros penktadienį Klaipėdos koncertų salė miestiečius kvies į netradicinius koncertus. Penktadieniais paeiliui Klaipėdos brass kvintetas, atvėręs langus, gros Koncertų salėje arba Senosios perkėlos keltų keleiviams.

Pirmasis vasariškas koncertas vyko šį penktadienį, vidurdienį - pro plačiai atvertus Koncertų salės langus skambėjo neilgi įvairių kompozitorių kūriniai. Juos organizatoriai įvardijo šaukiniais, kviečiančiais po karantino sugrįžti į koncertų erdves.

"Kadangi vis dar esame apriboti tam tikrų suvaržymų, prieš porą savaičių kilo spontaniška idėja atverti Koncertų salės langus ir mūsų garsiausius instrumentus - Klaipėdos brass kvintetą - pakviesti surengti "atvirų langų" koncertą Klaipėdos miestui. Šią idėją turėjau jau seniai, man apskritai patinka skambančio namo idėja, o dabartinė situacija išprovokavo ją sugrįžti.

Dabar ką tik kalbėjome su direktore ir nusprendėme, kad tokie koncertai vyks bet kokiu oru du kartus per mėnesį. Vasaros laikotarpiu kas antrą penktadienį 12 valandą norime suteikti progą šventiškai pradėti savaitgalį. Muzikantai dar nežino, kad jiems reikės groti kas antrą penktadienį, nes ką tik taip nusprendėme", - su šypsena pasakojo Koncertų salės direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Loreta Narvilaitė.

Ko gero, muzikantai dėl tokios staigmenos per daug neužpyks, mat patys koncertą pratęsė ilgiau nei planuota.

"Buvo planuotas apie 15-20 minučių koncertas, bet jie dabar jau įsigrojo, tai sunku prognozuoti, kiek truks", - juokavo kultūrinės veiklos vadybininkė Justina Orlovskytė.

Tais vasaros penktadieniais, kai kvintetas negros prie atdarų Koncertų salės langų, juos bus galima sutikti iš Senosios perkėlos į Smiltynę plaukiančiuose keltuose.

"Apie valandą-pusantros brass kvintetas plauks kartu su visais keleiviais ir gros. Tačiau šiems koncertams bus reikšmingas ir oro sąlygų faktorius", - sakė J. Orlovskytė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder