Koncerto „Meilė Neapolyje“ rengėjai skelbia apie siurprizą: kartu su operos tenoru dainuos Vaidas Baumila

Koncerto „Meilė Neapolyje“ rengėjai skelbia apie siurprizą: kartu su operos tenoru dainuos Vaidas Baumila

1992 metais žinomiausias visų laikų pasaulio operos tenoras Luciano Pavarotti pradėjo dešimtmetį trukusį projektą „Pavarotti ir draugai“. Pirmą kartą klasikinės muzikos atstovas dainavo kartu su lengvosios muzikos atlikėjais Sting, Zucchero, Eric Clapton, Bryan Adams, Patricia Kaas ir daugeliu kitų. Organizuodamas šiuos koncertus, kuriuose duetu su juo pačiu dainavo pop solistai, geriausias pasaulio tenoras siekė pritraukti į klasikos koncertus jaunimą bei publiką, nepažįstančią klasikinės muzikos, ir taip parodyti jos grožį. Kitas koncertų tikslas buvo kilnus – surinkti lėšų skurstančių, kariaujančių šalių vaikams, vaikams, likusiems našlaičiais – Bosnijos, Liberijos, Kosovo, Tibeto, Afganistano, Angolos ir kitų šalių. Kai kurie klasikinės muzikos profesionalai kritikavo šį maestro projektą, jiems Pavarotti atsakė taip: „Sako, kad žodis „pop“ yra žodžio „nesvarbus“ sinonimas, tačiau aš taip nemanau. Aš taip pat nepritariu, kad žodis „klasika“ yra žodžio „nuobodu“ sinonimas. Tiesiog yra gera muzika ir bloga.“

Koncerto „Meilė Neapolyje“ rengėjai prisiminė šią istoriją, taip pat sėkmingą tokios draugystės pavyzdį Lietuvoje  – pop atlikėjo Luko ir operos solisto Virgilijaus Noreikos dainą „Laikas“, ir pakvietė žinomus populiarius Lietuvos dainininkus sudainuoti klasikines italų dainas kartu su operos tenoru Tomu Pavilioniu. Į rengėjų kvietimą atsiliepė du žinomi puikūs atlikėjai ir vienas jų – Vaidas Baumila pasirodys gegužės 26 d. Klaipėdos koncertų salėje koncerte „Meilė Neapolyje“.

Vaidas Baumila – profesionalus aktorius ir dainininkas, daugiau kaip dešimtmetį kuriantis ir pasirodantis didžiojoje Lietuvos muzikos scenoje. Dainininko karjerą Vaidas pradėjo būdamas septyniolikos populiariame televizijos projekte „Dangus“ – čia jis buvo pastebėtas ir užėmė trečiąją vietą. 2006 – 2009 m. V. Baumila mokėsi muzikinio teatro atlikėjo specialybės Vilniaus kolegijos Menų fakultete, dalyvavo televizijos projekte „Žvaigždžių duetai“. Siekdamas tobulėti miuziklo meno srityje, išvyko mokytis į užsienį: dalyvavo žiemos muzikinio teatro kursuose akademijoje „Royal Scottish Academy of Music and Drama“ bei įstojo į magistro programą Gildfordo vaidybos mokykloje (Guildford School of Acting).

2015 m. V. Baumila kartu su atlikėja Monika Linkyte atstovavo Lietuvai Vienoje vykusiame Eurovizijos dainų konkurse.

Dainininkas yra išleidęs keturis solinius albumus.

2016 m. Vaidas buvo įvertintas auksinio ir platininio disko apdovanojimais. Šį įvertinimą atnešė daina „Dviese”, kuri yra bendro darbo su jauna atlikėja Monika Pundziūte-Monique ir kompozitoriumi Vytautu Bikumi kūrybos vaisius. Dainos vaizdo klipo peržiūrų skaičius pagerino youtube peržiūrų rekordą Lietuvoje – šios dainos klausėsi daugiau nei 7 milijonų kartų. „Dviese” sėkmingai pasirodė „Spotify” bei „Deezer” platformose, radijo eterio grojaraščiuose.

Koncertui diriguos charizmatiškasis dirigentas Martynas Staškus, akompanuos styginių instrumentų kamerinis orkestras. Koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus galima įsigyti https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/meile-neapolyje-tomas-pavilionis-ir-martynas-staskus-su-kameriniu-orkestru--klaipeda-239442/ ir kasoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder