"Knyga atgyja, laikoma rankose"

"Knyga atgyja, laikoma rankose"

Šeštadienio popietę, nešinas trimitu, neįprastas pasakų senelis pravėrė Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų skyriaus duris. Akcijos "Knygų Kalėdos: pasakų popietės bibliotekoje", inicijuotos Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės, dalyviu mielai sutiko būti Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šios bibliotekos mažiesiems ir jauniesiems skaitytojams gerai pažįstama Senamiesčio močiutė (aktorė Nijolė Sabulytė) atskleidė, kaip jos galvoje gimsta pasakos. Gyvenimas senamiestyje yra tas pats, kas gyventi pasakoje: per stogus laksto kiaunės ir šikšnosparniai, po kiemą pupsi ežiukai.

Vytautas Grubliauskas papasakojo vaikams apie savo pažintį su knyga. Jis išmoko skaityti būdamas penkerių metų, o kadangi jo mama dirbo I. Simonaitytės bibliotekos saugyklos skyriaus vedėja, jau šešiametis jis gyveno pasakų karalystėje ir perskaitė daugybę pasakų knygų. Skaitė "Tūkstantį ir vieną naktį", visų pasaulio tautų pasakas. Meras palinkėjo vaikams skaityti pasakas ir pats paskaitė brolių Grimų pasakų bei ištrauką iš "Bremeno muzikantų". Palinkėjo būti ne su kompiuteriu, bet su muzika ir knyga. Jo žodžius į galvą dėjosi ir renginyje dalyvavę J. Karoso muzikos mokyklos akordeonistai.

Knygų Kalėdas organizavusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė pasiūlė prisijungti prie knygų dovanojimo akcijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder