Klaipėdos parodų rūmuose – neeilinė paroda

Klaipėdos parodų rūmuose – neeilinė paroda

Klaipėdos parodų rūmuose atidarytos dvi tarptautinės parodos apie informaciją ir keliones interneto eroje. Joje darbus pristato apie 30 menininkų iš viso pasaulio.

Italų kuratoriaus Lorenzo Bruni sumanyta paroda „Kelionė ir keliavimas“ bando pažvelgti, kaip pasikeitė keliaujančiojo požiūris, iki įsigalint internetui ir po to. Eksponuojamos senos nuotraukos knygose simbolizuoja stovintį laiką – jos pasakoja istoriją. o dabar – keliaujama daug, greitai ir pasakojama nebe istorija, o įvykiai.

„Kiekviename darbe matome šių įvykių nuotrupas – ar tai būtų grafiti užrašas, ar kažkas, ištrintas iš atpažįstamos vietos, ar atvirlaiškis, ar staigiai nufotografuota nuotrauka“, – kalbėjo Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktorius Ignas Kazakevičius.

Teigiama, kad dauguma darbų sukurti būtent šiai parodai. Su menininkais iš anksto aptarus jų idėjas, jie ratu išdėlioti taip, kad vienas kūrinys papildo kitą, tampa lyg prieš tai buvusio tąsa.

Kita paroda pavadinta paprastu klausimu – ko mums trūksta? O jos idėja kilusi iš vienos minties Ray`aus Brandbury`io romane „451 Farenheito“.

„Ši citata parodo tai, ko trūksta visuomenei: informacijos kokybės, laisvalaikio ją perdirbti ir šių dalykų sąveikos bei jais paremtų veiksmų“, – parodos kuratorė Julija Čistiakova.

Menininkai, eksponuodami atvirkščiai išspausdintą knygą, šokiruojančių vaizdų pilnus žurnalus pavadinimu „Tualetinis popierius"“, filmą apie Vatikane vykusią aktorių atranką Jėzaus vaidmeniui – provokuoja mąstyti apie išpopuliarėjusius realybės šou, informacijos prigimtį ir jos poveikį.

Parodose eksponuojami apie 30 menininkų darbai iš viso pasaulio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder