Klaipėdos lėlių teatre –  pavasaris, arba Istorija, kaip Triušis meilės ieškojo

Klaipėdos lėlių teatre – pavasaris, arba Istorija, kaip Triušis meilės ieškojo

Visai šeimai skirto spektaklio  „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“  premjera vasario 28 d. 12 ir 14 val.   Klaipėdos lėlių teatras išlydi žiemą ir atlapoja duris, langus bei sceną pavasariui.

„Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ pagal  Katės DiCamilo kūrinį - tai be žodžių, su žaislais jautriai ir paprastai papasakota mokymosi mylėti, jausti ir būti geram istorija. Ją

 režisavo viena įdomiausių Lietuvos lėlių teatro kūrėjų, išsiskirianti savitu meniniu braižu,  Klaipėdos lėlių teatro režisierė Gintarė Radvilavičiūtė. Ji taip pat yra ir spektaklio scenarijaus autorė bei dailininkė.

„K. DiCamilio knyga stebuklingai pateko į mano rankas ir užbūrė. Tai - labai vaizdingai, įtaigiai ir jautriai papasakota istorija apie  triušį, kuris mokosi mylėti.. Mokytis mylėti - tai mokytis teisingo tarpusavio ryšio su tuo, kurį myli. Kiekviena meilė yra kelias. Šiandien manau tai labai aktualu. Galvoti ne apie tai kodėl manęs nemyli, bet ką aš myliu ir kaip myliu. Ką padariau,  kad mylimas žmogus jaustųsi laimingesnis. Juk meilė, tai yra duoti, dalintis, nelaukiant atsako. Pagalvojau, kad ši istorija turėtų būti įdomi visai šeimai“, - pasakojo G. Radvilavičiūtė.  

Išpaikintam triušiui nerūpi niekas išskyrus jį patį. Tačiau vieną dieną Edvardas pasimeta ir glūdėdamas vandenyno gelmėse, susitikdamas su keisčiausiais žmonėmis, šokdamas gatvėje pamažu supranta, kad jo širdis sukurta mylėti. Edvardui Tiuleinui tenka pačiam ieškoti kelio namo. Iš rankų į rankas keliaujantis triušis pamažu išmoksta vertinti draugystę ir ima suprasti, kas yra meilė, prisirišimas, ilgesys.

 „Atverk savo širdį - ir kas nors ateis. Kas nors tikrai tavęs ateis“, - toks šio kūrinio moto.

Klaipėdos lėlių teatre ši nuostabi istorija pasakojama su senais žaislais, kurie jau nugyveno savo gyvenimą ir prisikėlė šiam spektakliui. Tai daiktų, objektų teatras be žodžių.

„Žaislai mus sugrąžina atgal į vaikystę. Kiekvienas žaislas jau turi savo istoriją, jis pats diktuoja savo žaidimo taisykles, judėjimą, kelia asociacijas.  Manau šios priemonės vaikams bus artimos, leis vaikui pažvelgti į žaislą kitomis akimis, ugdys vaikų vaizduotę, kūrybiškumą, parodys kad lėlių teatras gali būti nenuspėjamas, asociatyvus, įdomus ir kuriamas namuose“, - sakė spektaklio režisierė bei dailininkė.

Senus žaislus sceniniam gyvenimui Klaipėdos lėlių teatre spektaklyje padeda aktoriai  Renata Kutaitė ir Vytautas Kairys. Muziką „Nepaprastai Edvardo Tiuleino kelionei“ sukūrė kompozitorius  Donatas Bielkauskas (Donis). Dekoracijas padėjo gaminti - Karolis Makauskas.

Premjerinis spektaklis intensyviai (kovo 1,7 ir 29 dieną) bus rodomas  kovo mėnesį , kuris Klaipėdos lėlių teatre bus skirtas Pasaulinei lėlininkų dienai (kovo 21 d.) ir Teatro dienai (kovo 27 d.) paminėti. Šventinį mėnesį  žiūrovus džiugins patys geriausi ir naujausi ir mėgstamiausi spektakliai kūdikiams, mažiems ir didesniems vaikams bei suaugusiesiems, kurie saugoja vaiką savo širdyse.

KOVO MĖN.

Spektakliai skirti Pasaulinei lėlių teatro ir teatro dienai paminėti

1 d. 12 val. ir 14 val.  PREMJERA! Lėlių spektaklis „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ pagal Kate DiKamilo (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

7 d. 12 val. PREMJERA! Lėlių spektaklis „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ pagal Kate DiKamilo (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

8 d. 11 val. ir 12 val. lėlių vaidinimas kūdikiams “Sapnų pasakėlė – diena/naktis” (rež. Donatas Savickis).

14 d. 12 val. lėlių vaidinimas mažiesiems „APAPA“ (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

15 d. 12 val. O. Milašiaus pasaka pagal lietuvių liaudies kūrybą „Auksaplaukis ir žvaigžduolė“ (rež. Karolina Jurkštaitė).

21 d. 12 val.,  14 val. ir 16 val. Renginiai skirti Pasaulinei lėlininkų dienai paminėti.

22 d. 11 val. ir 12 val. lėlių vaidinimas kūdikiams “Sapnų pasakėlė - vandenynas” (rež. Donatas Savickis).

28 d. 12 val. lėlių vaidinimas “Stebuklingas Pelenės laikas” (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

29 d. 12 val. PREMJERA! Lėlių spektaklis „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ pagal Kate DiKamilo (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

BALANDŽIO  MĖN.

4 d. 12 val. lėlių vaidinimas “Sudaužytas kiaušinis” (rež. Gintarė Radvilavičiūtė)..

11 d. 12 val. lėlių vaidinimas kūdikiams „Labas, mažyli“ (rež. Karolina Jurkštaitė).

12 d. 12 val.  lėlių vaidinimas “Raudonkepuraitė” (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

18 d. 11 val. ir 12 val. PREMJERA! Lėlių vaidinimas kūdikiams “Sapnų pasakėlė – žemė/dangus” (rež. Donatas Savickis).

19 d. 12 val. PREMJERA! Lėlių spektaklis „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ pagal Kate DiKamilo (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

25 d. 12 val. lėlių vaidinimas „Arbatėlė“ (rež. Karolina Jurkštaitė).

26 d. 11 val. ir 12 val. PREMJERA! Lėlių vaidinimas kūdikiams “Sapnų pasakėlė – žemė/dangus” (rež. Donatas Savickis).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder