Klaipėdos lėlių teatras kviečia juoktis

Klaipėdos lėlių teatras kviečia juoktis

Miniatiūrinis arbatos servizas, pagauli muzika, dvi aktorės ir per bendrus atradimus gimstanti draugystė – visa tai šį savaitgalį (28-29d.) laukia žiūrovų Klaipėdos lėlių teatre, Vežėjų g. 4. Jau trečias režisierės Karolinos Jurkštaitės spektaklis lėlių teatrui, ARBATĖLĖ, išsiskiria komiškumu, bet jo pamatas yra rimtas kvietimas kūrybiškai permąstyti savo kasdienybę.

Užplikytas puodelis kvapnaus gėrimo yra puiki pradžia knygai ar pokalbiui. Spektaklio ARBATĖLĖ siužetui vystyti pasinaudojama būtent šia magiška arbatos savybe atverti bendravimo ir atradimo erdvę. Prieš žiūrovų akis sušvysčioja mažučiai puodukai, lėkštelės ir prasideda netikėtas, vis naujas formas įgaunantis, iki pat pabaigos nepaliaujantis stebinti bei juokinti nuotykis. Vyresni žiūrovai atpažins klounados, seniesiems tyliojo kino filmams būdingos meninės kalbos fragmentus. Mažiausieji plyš juokais, stebėdami išraiškingą dinamiško aktorių dueto bendravimą.

ARBATĖLĖ yra ne visai įprastas lėlių spektaklis. Vaidmenis jame kuria dramos aktorės Erika Mažulienė ir Justina Jukonytė, o joms talkina nepaprastomis persikūnijimo galimybėmis pasižymintys balionai. Režisierė K. Jurkštaitė prisipažino, jog jau seniai norėjo juos „įdarbinti“ spektaklyje. Vos pradėtas kurti spektaklis ARBATĖLĖ ir turėjo išmėginti balionų jėgas vaidyboje. „Balionas yra slidi forma, gali atrodyti ir pigiai, tiesiog kaip gimtadienio atributas. Gal dėl to spektaklyje jų neliko tiek daug, kaip planavome iš pat pradžių. Reikėjo rasti teatrinę formą. Norėjome, kad vaikai suprastų, jog gražūs dalykai visai čia pat, kad balionai gali turėti kojas, šokti. Spektaklyje jie pamatomi visai kitaip. Nebe kaip balionai“, – pasakoja režisierė.

Kūrėjų pasirinkimas spektaklyje daugiausia naudoti ne išbaigtas lėles, o kasdienio pasaulio objektus, skatina žiūrovus savyje pažadinti besistiebiantį ir atrandantį žvilgsnį. Pasirodo, jog smagiam žaidimui nereikia brangių ar sudėtingų žaislų – pakanka fantazijos, kuri geba atgaivinti bet kokį pasirinktą aplinkinės aplinkos elementą.

Kviečiame savaitgalį rasti laiko ir užsukti pasišildyti ARBATĖLĖS juoko saule.

Šiemet ji šildys tik rugsėjo 28 d. ir 29 d., spalio 5 d. Lygiai 12 val.!

Spektaklyje vaidina Erika Mažulienė ir Justina Jukonytė, muziką kūrė Aušra Vaštakaitė, dailininkė – Viktorija Dambrauskaitė, kūrybinė konsultantė – scenografė Renata Valčik.

Spektaklis skirtas žiūrovams nuo 3 metų.

Spektaklio trukmė – 40 min.

Bilieto kaina – 12 Lt.

Bilietų rezervacija skambinant telefonu 8 46 239932.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder