Klaipėdos etnokultūros centre kvies koncertas-vakaronė "Krašte marių, leliumoj"

Klaipėdos etnokultūros centre kvies koncertas-vakaronė "Krašte marių, leliumoj"

2015 m. gruodžio 12 d. 16.00 val. kviečiame į Klaipėdos etnokultūros centrą (Daržų g. 10), kur Jūsų lauksime advento koncerte-vakaronėje „Krašte marių, leliumoj“. Folkloro ansamblis „Žeiria“ (vad. V. Naruševičiūtė) iš Varėnos pristatys šio krašto adventinę programą. Popietės metu kviesime dainuoti, jungtis į žaidimus, klausytis pasakojimų apie dzūkų advento ir šventinio laikotarpio tikėjimus, draudimus, burtus, orų spėjimus.

Į Varėnos kultūros centro folkloro ansamblį „Žeiria“ susibūrė 16 įvairaus amžiaus bei profesijų žmonių, kurių širdyse rusena meilė lietuvių liaudies dainoms. Todėl ir pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai, nes „žeiria“ dzūkiškai reiškia žarija.

Ansamblio repertuare – Varėnos krašto folkloras, ypatingai mėgstamos Marcinkonių kaimo dainos. „Mums patinka ne tik patiems dainuoti, bet ir kitus pamokyti, todėl koncertus stengiamės paversti pasidainavimais. Ruošdamiesi Pasaulio lietuvių dainų šventei, pradėjome rimčiau mokytis savo krašto tradicinių šokių ir ratelių. Organizuojame ir dalyvaujame pasidainavimų vakaruose, koncertuose, festivaliuose ne tik savo rajone, bet ir kituose Lietuvos miestuose“ – sako vadovė Vaida.

Kviečiame advento popietę praleisti su dzūkais iš Varėnos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder