Klaipėdoje išaušo "Jauno teatro dienos"

Klaipėdoje išaušo "Jauno teatro dienos"

Šiandien Klaipėdoje prasidėjo teatro festivalis "Jauno teatro dienos", kuriame bus parodyti 13 novatoriškų, idėjiškų spektaklių, gvildenančių šių dienų visuomenės problemas, sopulius ir džiaugsmus.

Festivalio rengėjai pasidžiaugė, kad jame daugėja muzikos ir šokio - vyks Loros Juodkaitės šokio teatro monospektaklis "Atmintis". Renginio svečias iš Prancūzijos Robertas Dantonelis parodys spektaklį, skirtą savo mokytojo mimo Marselio Marso garbei, grupė "Šeštasis pojūtis" spektaklyje "Bitinėlio pasakojimas" sugretins reginčiuosius ir nereginčiuosius ir atskleis žmogaus pojūčių galią.

"Festivalis išaugo - pereinama į kitas erdves. Pirmasis festivalis pernai vyko tik Klaipėdos universiteto Menų fakulteto mokomajame teatre. Bandome įtraukti žiūrovą į perspektyvųjį ir Klaipėdos miestui labai reikalingą "Kultūros fabriką" bei "Apeirono" teatrą. Gerai, kad atsirado daug jaunų teatrų kolektyvų, man asmeniškai labai džiugu, kad atsirado Kauno miesto Švento Mato gimnazijos teatro studija "Kubas", mačiau jų teatrališką pasirodymą be žodžių, bet nuotaikingą ir įdomų", - sakė Klaipėdos jaunimo teatro režisierius Valentinas Masalskis.

Anot jo, festivalio tempas bus intensyvus, be spektaklių turėtų būti įdomios diskusijos su jaunaisiais kritikais, turėtų atvažiuoti teatrologas Audronis Liuga, skaitysiantis paskaitą apie šiandieninę teatro būseną.

"Siekiame, kad jauni žmonės bendrautų, neužsidarytų", - sakė V. Masalskis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder