Klaipėdoje - Budos relikvijų paroda

Klaipėdoje - Budos relikvijų paroda

Rugpjūčio 29–31 d. į Klaipėdą ir rugsėjo 5–7 d. į Vilnių atvyksta Maitrėjos meilės ir gerumo turas. Tai nemokama vieša paroda, kurioje galima pamatyti senovines šventas istorinio Budos bei kitų budistų mokytojų iš Indijos, Tibeto, Korėjos bei Kinijos relikvijas.

Kiekvienas lankytojas turės galimybę būti asmeniškai jomis palaimintas. Šio renginio tikslas – skleisti meilę, gerumą bei taiką pasaulyje.

Turas yra šventų Budos bei kitų budizmo mokytojų relikvijų kolekcija, kuri keliauja po pasaulį suteikdama įkvėpimą milijonams žmonių ir skleidžia meilės kupiną gerumą. Parodoje eksponuojama Budos Šakjamunio ir 46 kitų budizmo mokytojų relikvijos – iš viso daugiau kaip 3000.

„Relikvijos – tai į perlus panašūs kristalai, kurie randami pelenuose po aukšto lygmens dvasinio mokytojo kremavimo. Tibetiečiai tai vadina „ringsel“. Šie „ringsel“ yra ypatingi todėl, kad jie išlaiko dvasinio mokytojo kokybių esenciją. Jų vidinis tyrumas pasirodo relikvijų forma. Kai kurios relikvijos yra padovanotos 14-ojo Dalai Lamos“ – pasakoja Maitrėjos meilės ir gerumo turo organizatoriai Lietuvoje VŠĮ „Trys brangenybės“.

Nuo turo pradžios (2001 metų kovo mėn.) jau buvo surengta daugiau nei 100 renginių tokiose šalyse kaip JAV, Kanada, Didžioji Britanija, Taivanis, Mongolija, Naujoji Zelandija, Rusija, Lietuva ir kt. Turas sulaukia garbingų svečių – šalies prezidentų, miestų merų bei kitų svarbių asmenų.

2007 ir 2009 metais Lietuvoje jau vyko Maitrėjos projekto relikvijų turai, kurie susilaukė labai didelio visuomenės dėmesio (jų metu šią parodą aplankė daugiau nei 15 tūkstančių žmonių), renginys buvo pristatytas įvairiose radijo, televizijos laidose bei spaudoje.

Tikima, kad relikvijos teikia palaiminimą žmonėms bei šaliai, į kurią jos atvyksta, todėl džiaugiamės, jog šiais metais relikvijų paroda vyks ne tik sostinėje, bet ir pajūryje – Klaipėdoje.

Renginys viešas. Įėjimas nemokamas.

Klaipėdoje, Koncertų salėje,  Šaulių g. 36.
Laikas:
Penktadienį, rugpjūčio 29 d., 18-20 val. (18 val. - atidarymo ceremonija).
Šeštadienį, rugpjūčio 30 d., 10-19 val.
Sekmadienį, rugpjūčio 31., 10-17 val.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder