KKKC meno kieme - keramikos pamokos pradedantiesiems

KKKC meno kieme - keramikos pamokos pradedantiesiems

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvės kitą savaitgalį, gegužės 16–17 d., rengia dviejų dalių keramikos užsiėmimą pradedantiesiems: dalyviai kviečiami kurti originalias lėkštes vadovaujami kaunietės menininkės Audronės Andrulevičienės.

Galbūt esate girdėję, kad lipdymas iš molio reikalauja rankų stiprumo, miklumo ir kitokių savybių – beveik kaip kepėjui, tik nepamirštant, jog krosnyje deginamas molis neiškils kaip mielinė bandelė? Užsiėmimo vadovė pasirengusi pademonstruoti, kad kurti iš šios plastiškos medžiagos ir net papuošti interjerą saviraiškos rezultatais gali kiekvienas. 

Gegužės 16 d., penktadienį, 18 val. rengiamoje pirmojoje užsiėmimų dalyje bus lipdomos pačios dekoratyviosios lėkštės. Baltasis molis, sufleruoja organizatoriai, yra tinkamiausia priemonė tapti keramiku: jis lengvas, minkštas, paslankus ir labai primena savo sintetinį analogą, modeliną.

Menininkė ne tik supažindins su pagrindiniais lipdymo principais, bet ir pamokys, kaip efektingai dekoruoti kūrinį pasitelkus faktūros keitimą, atspaudus ir kitokias priemones bei technikas, pasidalys kitokiomis profesinėmis gudrybėmis.

Gegužės 17 d., šeštadienį, 12 val. per naktį išdžiūvusias lėkštes bus galima dekoruoti spalvotąja glazūra, tad čia bus galima duoti valią vaizduotei. Baigti darbai bus išdegti krosnyje ir grįš pas kūrėjus tinkami puošti namus ar dovanoti bičiuliams.

Dailininkė A. Andrulevičienė Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete meninio stiklo specialybę. Ji yra įvairių meninio stiklo tarptautinių renginių ir dailės projektų organizatorė.

Dar studijų metu dailininkė pradėjo kurti socialinės tematikos darbus. Ji nevengia sudėtingų plastinių darbų sprendimų. A. Andrulevičienės kūrybai ir toliau išlieka aktualūs asmeninio gyvenimo patirčių, savianalizės, žmogaus tapatybės paieškos klausimai.

Dviejų dalių kūrybinio užsiėmimo kaina vienam dalyviui – 30 Lt. Organizatoriai suteikia priemones bei įrankius. Informacija teikiama ir registracija vykdoma mob. tel. (8-662)55147 bei el. paštu [email protected].

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder