Kino naktis prie Nidos švyturio pradės muzika ir teatras

Kino naktis prie Nidos švyturio pradės muzika ir teatras

Trečiadienį, liepos 13 dieną Nidoje startuoja vienas iš Thomo Manno festivalio renginių ciklų "Kino naktys prie švyturio": tris vėlyvus vakarus iš eilės kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami nemokamai žiūrėti įvairių žanrų aktualius Lietuvos ir Vokietijos kūrėjų filmus ant Urbo kalno.

Pasak kino programos kuratorės Rimantės Daugėlaitės, sudarant kino naktų repertuarą buvo siekiama žanrų įvairovės, patrauklios įvairaus skonio žiūrovams. Trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį jų laukia ne tik dokumentiniai ir vaidybiniai filmai bei trumpametražių juostų programa, bet ir kino naktų įžanga tapsiantys menininkų bei muzikantų pasirodymai.

Pirmojo vakaro kino seansų belaukiant judesio spektaklį "Kiaurai" pristatys žinomas uostamiesčio režisierius ir aktorius Benas Šarka, ketvirtadienį pasirodys vilniečių Sauliaus ir Donato Petreikių duetas "Saulės broliai", atliekantis keltų, indų bei kitų kultūrų ritmų bei modernaus džiazo inspiruotas dainas, penktadienį koncertuos "Remenson" pasivadinę klaipėdiečiai gitaristai Mantas Remesa ir Karolis Žioltikovas, akustiškai skambinantys savo bei žinomus užsienio atlikėjų kūrinius, tarp jų – ir ne vieno filmo garso takelį.

Besidominčiuosius lietuvišku kinu šiemet nudžiugins galimybė didžiajame ekrane pamatyti naujausią režisieriaus Kristijono Vildžiūno juostą – Antrojo pasaulinio karo išskirtų tėvo ir dukters istoriją „Kai apkabinsiu tave“, Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimuose "Sidabrinė gervė-2011" pelniusią aštuonias statulėles. Filmą pristatys pats režisierius ir juostos prodiuserė Ulijana Kim.

Dokumentinio kino mėgėjams – proga iš arčiau susipažinti su Nobelio premijos laureatu, šiųmečio XV Thomo Manno festivalio "Gimtoji Europa" įkvėpėju poetu Česlovu Milošu, režisieriaus Vytauto Damaševičiaus įamžintu juostoje "Česlovo Milošo Vilnius".

Turiningą įvairiaspalvių įspūdžių vakarą žada "Lietuviškas peizažas": jaunųjų lietuvių kino kūrėjų – pernai studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigusių kino ir TV operatorių – diplominių darbų pristatymas. Trumpametražės vaidybinės juostos pasakoja linksmas, liūdnas, lyriškas ir visuomet netikėtas istorijas. Tarp jų – ir vienas siaubo filmas.

Festivalio partneris Vilniaus Goethe's institutas kino naktyse pristatys vieno iš garsiausių Vokietijos režisierių Wimo Wenderso filmų retrospektyvą: bus parodyta 1974 metų juosta "Alisa miestuose", dešimtmečiu vėliau sukurtas "Paryžius, Teksasas" – bene žinomiausias autoriaus filmas, be kitų apdovanojimų, pelnęs ir Kanų festivalio "Auksinę palmės šakelę", –  bei 1987-ųjų šedevras "Dangus virš Berlyno". Filmus pristatys Vilniaus Goethe's instituto vadovė Johanna M. Keller.

Visi kino naktų renginiai – nemokami.

KINO NAKTYS PRIE ŠVYTURIO

Urbo kalnas, Nida

PROGRAMA

Liepos 13 d. (trečiadienis)

22:00 Kino nakties belaukiant: Beno Šarkos judesio spektaklis „Kiaurai“
23:00 „Alisa miestuose“ (rež. Wim Wenders, vaidybinis, Vokietija, 1974)
01:00 Jaunųjų lietuvių kino kūrėjų trumpų filmų programa „Lietuviškasis peizažas“ (vaidybiniai, Lietuva, 2010)

Liepos 14 d. (ketvirtadienis)
21:30 Kino nakties belaukiant: grupės „Saulės broliai“ koncertas
22:30 „Paryžius-Teksasas“ (rež. Wim Wenders, vaidybinis, Vokietija, 1984)
01:00 „Česlovo Milošo Vilnius“ (rež. Vytautas Damaševičius, dokumentinis, Lietuva, 2007)

Liepos 15 d. (penktadienis)
21:30 Kino nakties belaukiant: gitarų dueto „Remenson“ pasirodymas
22:30 „Kai apkabinsiu tave“ (rež. Kristijonas Vildžiūnas, vaidybinis, Lietuva, 2010)
00:00 „Dangus virš Berlyno“ (rež. Wim Wenders, vaidybinis, Vokietija, 1987)

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder