Kartu paminėti Teatro dieną kviečia Klaipėdos lėlių teatras

Kartu paminėti Teatro dieną kviečia Klaipėdos lėlių teatras

ŠĮ ŠEŠTADIENĮ, KOVO 28 D., 12 VAL. Klaipėdos lėlių teatre bus rodomas vaikų itin mėgstamas lėlių spektaklis "STEBUKLINGAS PELENĖS LAIKAS", o SEKMADIENĮ, KOVO 29 D., 12 VAL. - premjerinis spektaklis pagal Katės DiCamilo kūrinį "NEPAPRASTA EDVARDO TIULEINO KELIONĖ". Abu spektaklius režisavo Klaipėdos lėlių teatro meno vadovė Gintarė Radvilavičiūtė, kuri šiemet nominuota "Auksiniam scenos kryžiui" geriausių Lietuvos lėlių ir objektų teatro kūrėjų nominacijoje už Vilniaus "Lėlės" teatre sukurtą spektaklį "Smėlio žmogus".

"STEBUKLINGAS PELENĖS LAIKAS" - 2010 m. G. Radvilavičiūtės sukurtas spektaklis. Mažuosius žiūrovus jis žavi dinamišku ir plastišku veiksmu, o vyresnius - Nijolės Indriūnaitės teksto daugiasluoksniškumu. Pelenės istorija šiame spektaklyje virsta detektyvu su painiomis peripetijomis, atgyjančiomis iliustracijomis, užburiančia muzika ir, žinoma, laiminga pabaiga. Klasikinė pasaka perteikiama naudojant šiuolaikines trimatės knygos technologijas.

Mospektaklyje su lėlėmis vaidina aktorė Renata Kutaitė, lėles sukūrė – Viktorija Dambrauskaitė, muzikos autorė – Aušra Vaštakaitė.

"NEPAPRASTA EDVARDO TIULEINO KELIONĖ" - tai labai vaizdingai, įtaigiai ir jautriai su senais žaislais papasakota istorija apie triušį, kuris mokosi mylėti. Išpaikintam triušiui nerūpi niekas, išskyrus jį patį. Tačiau vieną dieną Edvardas pasimeta ir glūdėdamas vandenyno gelmėse, susitikdamas su keisčiausiais žmonėmis, šokdamas gatvėje... supranta, kad širdis sukurta mylėti. Edvardui Tiuleinui tenka ieškoti kelio namo. Iš rankų į rankas keliaujantis triušis pamažu išmoksta vertinti draugystę ir ima suprasti, kas yra meilė, prisirišimas, ilgesys. Triušio istoriją vaidina aktoriai Renata Kutaitė ir Vytautas Kairys. Muziką sukūrė Donatas Bielkauskas (Donis).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder