„Jauno teatro dienos“ Klaipėdą pavertė teatro sostine

„Jauno teatro dienos“ Klaipėdą pavertė teatro sostine

Trys jauni teatrai. Trys nepamirštamos dienos. Gerokai daugiau nei trys spektakliai, pilna salė žiūrovų ir tvirtas susitarimas uostamiestyje susitikti kiekvienais metais.

Kovo 7-9 dienomis Klaipėdoje vykęs festivalis „Jauno teatro dienos“ įrodė, kad skirtingų kartų ir mokyklų teatro menininkai randa bendrą kalbą ir turi ryžto siekti bendrų tikslų. Pirmiausia – prasmingo dialogo su žiūrovu ir kūrybingo dialogo tarpusavyje.

Klaipėdos jaunimo teatro vadovas, žymus aktorius, režisierius ir pedagogas Valentinas Masalskis džiaugiasi, kad prie neseniai suburto kolektyvo idėjos prisijungė bendraminčiai iš Vilniaus – teatro laboratorija Atviras ratas ir teatro judėjimas „Notheatre“.

„Tris dienas įdomiai bendravome, rodėme vieni kitiems savo spektaklius, diskutavome, kuo ir kodėl jie skiriasi. Smagu, kad sulaukėme didelio žiūrovų dėmesio. Norime iš naujo užmegzti ryšį tarp aktorių scenoje ir žiūrovų salėje. Norime žiūrovams sugrąžinti tikėjimą ieškančiu ir prasmingus klausimus keliančiu teatru“, – teigia V. Masalskis.

Pasak jo, jaunas teatras – tai nebūtinai amžiumi jauni teatro menininkai. „Jaunas yra tas, kuris nepailsta ieškoti, nepailsta kasdien kelti klausimus, kurie atsakymų galbūt ir neturi. Šis festivalis parodė, kad tokių žmonių yra ir kad teatras jiems nepasibaigia su Vilniumi“, – pabrėžė režisierius.

Didelio aktorių ir žiūrovų susidomėjimo sulaukė trijų režisierių – Aido Giniočio, Vido Bareikio ir V. Masalskio – diskusija „Teatras iš skirtingų mokyklų perspektyvų“. Po jos buvo juokaujama, kad visi trys režisieriai vis dėlto yra labai skirtingi, tačiau turiu vieną panašumą – nepailstantį idealizmą.

„Tikiuosi, kad būtent šis festivalis bus pranašas to naujo laiko, kai bus galima kalbėtis, kai baigiasi sarkazmas, kompleksai, kai gali ramiai prieiti prie kito žmogaus ir pasakyti – „labas“, – viliasi „Notheatre“ lyderis Vidas Bareikis.

„Jauno teatro dienų“ organizatoriai – Klaipėdos jaunimo teatras, Klaipėdos universitetas ir Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra – uostamiesčio žiūrovams žada ir daugiau netikėtumų. Gegužės 5 d.jaunieji aktoriai klaipėdiečiuspakvies į akciją „Patiekalas kito mamai“, o gegužės 18 d., kaip ir pernai, miestą sudrebins „Turgaus naktis“.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder