Jaunieji talentai džiaugėsi iškovotais apdovanojimais

Jaunieji talentai džiaugėsi iškovotais apdovanojimais

"Jūs auginate žodį, Lietuvą, tautą. Gimtoji kalba gyvybinga kaip vanduo, oras ir laisvės troškimas", - sakė aktorius Sigutis Jačėnas, pasveikinęs mokytojus, kurie sėja daigus, iš kurių išaugs ne tik skaitovai, bet ir klausytojai. Gegužės 24 d. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekoje, Gerlacho palėpėje buvo apdovanoti tradicinio "Vakarų ekspreso" inicijuojamo moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurso, šiais metais skirto Spaudos, kalbos atgavimo ir knygos dienai bei Maironiui paminėti, laureatai.

Dainininkės Giedrės Zeicaitės ir pianistės Editos Zizaitės atlikta Maironio ir Juozo Naujalio daina "Už Raseinių ant Dubysos" prasidėjo iškilminga šventė. Renginio vedėja ir komisijos narė, aktorė Virginija Kochanskytė padėkojo tiems, kurie visa širdimi išmylėjo Maironį ir priminė vieno didžiausių pasaulio intelektualų, Česlovo Milošo žodžius apie tai, kodėl jis gilioje senatvėje mokėsi lietuvių kalbos - idant galėtų susikalbėti su Dievu sava, gimtąja. "Vakarų ekspreso" redaktorius Martynas Vainorius, prieš įteikdamas konkurso dalyviams diplomus palinkėjo, kad skaitovų ir dainininkų vaikai ir vaikaičiai taip pat gražiai, kaip ir jie, kalbėtų lietuviškai. Tuomet atėjo metas atsiimti tai, ko dalyviai nusipelnė.

Laureatais tapo šie skaitovai: Valentas Norvilas, 14 m., Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla, mokytoja Alma Pronckūnienė, Sofia Jonušauskaitė, 8 m. Vitės pagrindinė mokykla, mokytoja Dalia Kovierienė,Gabija Kasparavičiūtė, 13 m.Vitės pagrindinė mokykla, mokytoja Alma Kriščiukaitienė, Lukas Alsys, 17 m., Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija, mokytoja Audra Lenkauskienė, Jonas Viršilas, 17 m., Klaipėdos "Varpo" gimnazija, mokytoja Neolė Jucienė, Justina Smieliauskaitė, 18 m., Palangos Senoji gimnazija, mokytoja Elena Mažeikienė.

Laurais vainikuoti dainuojamosios poezijos atlikėjai: merginų ansamblis "Still": Deimantė Vitkutė 17m., Evelina Rimeikytė 17 m., Inga Znotinaitė 17 m., Aurelija Pėžaitė 17 m., Ieva Bakutytė 16 m., Gabija Medikytė 16 m., "Vėtrungės" gimnazija, mokytoja Vida Auglienė. Martyna Jucevičiūtė 17m., Palangos Senoji gimnazija. Mokytojas Edmundas Jucevičius, Gabrielė Degutytė 18 m., Gargždų "Vaivorykštės" gimnazija, ruošėsi savarankiškai.

Lukas Alsys, už įtaigiausią pasirodymą gavęs dar ir specialų prizą - renginio globėja UAB Lietuvos - Danijos bendrovė "Minijos nafta" įteikė vaikinui pakvietimą su visa klase apsilankyti įmonėje ir susipažinti su juodojo aukso gavybos istorija. Lukas pasidalino įspūdžiais:

"Vytauto Rimkevičiaus apysaka "Mažasis princas ir Papa Antuanas" tikrai nėra linksmas. Iš tikrųjų kūrinį pasiūlė pasirinkti mano mokytoja Audra Lenkauskienė, ji žinojo mano stilių. Kūrinys man iš karto prigijo, matau jame dalelę savęs, koks buvau vaikystėje. Buvo jaudulys dėl to, kad nepereičiau ir per didelį lyrizmą.

Konkursas - laisvas, gali save išreikšti, ne toks, kai mokytojai vertina pagal taisykles, "teisingą" dikciją, tartį. Iš komisijos narių, garsių aktorių išmokau daug, o svarbiausia tai, kad pasiėmus tekstą reikia išmokti ne tik tą gabaliuką, fragmentą, o suprasti, kad ta maža ištrauka yra didelis darbas, reikia perskaityti visą tekstą, kad suprastumei prasmę ir gelmę. Geras skaitovas tas, kuris sugeba perteikti mintį taip, kaip jam atrodo, nesilygiuodamas į kitus. O blogų gal ir nėra, yra tik klystantys.

Mano mokytoja nemokina kaip tarti, kur pakelti, kur nuleisti balsą, ką pabrėžti, o tiesiog papasakoja apie kūrinį, kokią jaudinamos istorijos mintį turiu perteikti. Svajoju būti aktorius, tad šis konkursas man labai padės", - sakė Lukas.

"Mes visos degame tuo, ką darome. Merginos labai gabios ir gražios. Jos išmoko dirbti atsakingai ir rimtai", - sakė mergaičių ansamblio "Still" vadovė Vida Auglienė, kurios ansamblis pasirinko Olego Ditkovskio dainą "Ruduo".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder