Iš Muzikinio teatro sklido operos ir repo garsai

Iš Muzikinio teatro sklido operos ir repo garsai

Antradienį, švenčiant Valstybės atkūrimo dieną, Klaipėdos centre netrūko gyvybės. Besidžiaugiant visą dieną vykusiais Vasario 16-ajai skirtais renginiais ir vakare stebint įvairias „Šviesų festivalio“ kūrėjų instaliacijas miestelėnų dėmesį patraukė iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro skambanti muzika.

Susirinkusiųjų nuostabai trijuose teatro languose į Atgimimo aikštę įsižiebė trispalvė ir pasirodė Muzikinio teatro solistai Beata Ignatavičiūtė ir Rokas Spalinskas bei improvizacijos virtuozas reperis Rokas Grajauskas-Jama, kurie kartu atliko puokštę lietuviams puikiai pažįstamų kūrinių. Koncerto pabaigoje muzikavo ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas

Performanso apie laisvę metu įvyko mieste dar negirdėta operos ir repo sintezė.

Anot Muzikinio teatro vadovo Jono Sakalausko, ši originali mintis kilo visai neseniai, maždaug prieš mėnesį.

„Pamačiau, kad Vasario 16-osios proga mes nesame parengę programos. Tačiau valtybiniam teatrui taip elgtis nepridera. Taigi sausio pradžioje „Šviesų festivalio“ organizatoriams išreiškėme norą dalyvauti renginyje ir pradėjome galvoti, ką gi, turėdami minimalias priemones ir galimybes, galėtume parodyti čia, teatre“, - pasakojo J. Sakalauskas.

Kilus originaliai idėjai sujungti, regis, nesujungiamus muzikos žanrus, teatro vadovas prisiminė talentingą ir intelektualų reperį, galintį improvizuoti net laisvės tema.

„Taigi šią mintį realizavome tik savo entuziazmo dėka ir taip prisidėjo prie miesto renginių gausos. Tai buvo nuoširdus ir gana spontaniškas performansas. Ir juo norime parodyti, kad Muzikinis teatras yra atviras įvairiai muzikai“, - atskleidė pašnekovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder