Į pajūrį išskirtinę šventę ir laikinosios sostinės ypatingąją aurą atveža Kauno valstybinis muzikinis teatras

Į pajūrį išskirtinę šventę ir laikinosios sostinės ypatingąją aurą atveža Kauno valstybinis muzikinis teatras

Pirmą kartą vasaros sezono muzikiniuose renginiuose pajūryje dalyvaus Kauno valstybinis muzikinis teatras.

Pajūrio gyventojai tikrai ne kartą girdėję apie įvairiausius muzikinės scenos žanrų spektaklius statančią  kauniečių trupę, tačiau retas kuris ryžosi vykti lankyti istorinio Kauno teatro spektaklių į laikinąją sostinę.

Birželio 7 – ąją Palangos koncertų salėje įvyks didelis, spalvingas „Kauno valstybinio muzikinio teatro šou“. Jo programoje skambės sielą užburiančios dainos, žavės gražiausios operečių ir miuziklų arijos, nuostabius pasirodymus surengs teatro baleto artistai.

Šalia puikių solistų, tarp kurių operos primadona Raminta Vaicekauskaitė, balsingieji Marija Arutiunova, Gabrielė Bielskytė, Rokas Laureckis (sužibėjęs Džekilo/Haido vaidmeniu to paties pavadinimo miuzikle), publikos numylėtiniai Ingrida Kažemėkaitė, Kęstutis Alčauskis ir Andrius Apšega, ugningasis Žanas Voronovas bei daugelyje teatro miuziklų dainuojanti „mis žavesys“ - Karina Krysko, pastaruoju metu koncertų programas papildo šaunus choro dainininkų vokalinis ansamblis.

Jų a cappella atliekamos populiariosios dainos sulaukia ypatingai šiltos žiūrovų reakcijos. Kraują kaitins ugningi baleto šokėjų choreografiniai intarpai, įspūdingą šokėjo talentą, temperamentą savo kraštiečiams pademonstruos palangiškis, ne vieno tarptautinio šokėjo konkurso laureatas Valerijus Osadčenko.

Šiais metais prasidėjusi Kauno muzikinio teatro scenos rekonstrukcija paskatino kauniečius ieškoti Lietuvoje kitų scenų ir supažindinti su savo įvairiapuse veikla kitų regionų žiūrovus, mylinčius operetę, miuziklą, tačiau neprisiruošiančius aplankyti šių žanrų flagmano būstinės Kaune.

Teatro kolektyvas tikisi, kad po modernios teatro scenos rekonstrukcijos į atsinaujinusį šiuolaikinėmis technikos galimybėmis teatrą susigundys važiuoti žiūrovai iš tolimiausių šalies pakraščių, o tuo tarpu didžiulis artistų būrys atveža į pajūrį puikų teatralizuotą koncertinį šou, kuriuo teatro menininkai atskleis savas kūrybines pajėgas.    

„Atvykstame su solistais, simfoniniu orkestru, choru, baleto artistais. Teatralizuotame koncerte pasirodys pagrindinius vaidmenis KVMT kuriantys artistai.

Programoje atlikėjų pasirodymus sujungs intriguojančios siužeto linijos, į kurias bus įtraukti ir žiūrovai.

Koncerto žiūrovams pasijusti deramais programos dalyviais pagelbės buvęs baleto trupės šokėjas, o dabar charakterinius vaidmenis spektakliuose kuriantis Danius Bervingis, o renginį ves aktoriai Viktorija Streiča ir Ramūnas Šimukauskas“ - „KVMT šou“ intriga dalijasi teatro vadovas Benjaminas Želvys.

Kolektyvas yra profesionaliai įvaldęs skirtingas sceninio meno formas, kurias pasitelkiame kurdami būsimo šou Palangoje programą.

Todėl žiūrovai joje gali tikėtis visko: ir skirtingų žanrų kūrinių, ir gerai žinomų teatro solistų bei jaunosios kartos talentų pasirodymų, ir dinamiško, netikėto sceninio vyksmo, į kurį bus įtraukta visa publika.

Tai bus linksma, įdomi, patraukli programa, kuri praskaidrins Palangos žiūrovų nuotaiką“, – apie būsimo šou programą pasakoja jo režisierius Kęstutis Jakštas.

-          - „Programai atrinkti muzikiniai kūriniai, atskleis plačią teatro repertuarinę paletę ir tai, ką teatras turi geriausio.

Kurdami ją galvojome ir apie tai, kad šou vyks pajūryje, o jo pasižiūrėti ateis poilsiautojai, o gal net ir šeimos su vaikais, tad bus keletas numerių, kurie ir vaikams turėtų labai patikti“, – papildo renginio dirigentas Jonas Janulevičius. - „Kadangi KVMT didžioji scena šiuo metu yra renovuojama, spektaklius ir koncertus jau esame surengę įvairiuose Lietuvos miestuose: Marijampolėje, Šiauliuose ir kt.

Šių koncertų patirtis ir padiktavo būsimo šou Palangoje siužetinę liniją.

Stebėjome, kas labiausiai patinka žiūrovas, išgryninome programą ir Palangos publikai surengsime nepamirštamą, jaudinantį šou“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder