"Gyvenimas audroje" Klaipėdoje sulaukė anšlago

"Gyvenimas audroje" Klaipėdoje sulaukė anšlago

Šeštadienį uostamiesčio visuomenei pristatyta Pauliaus Kovo knyga "Gyvenimas audroje. Kaip išlikti sausam". Gausiai susirinkę klaipėdiečiai, buriuotojai išgirdo tikras istorijas iš Tūkstantmečio odisėjos, kurios metu jachta "Ambersail" apiplaukė pasaulį, dalyvių lūpų, į šią knygą sudėtas autoriaus istorijas, gėrėjosi filmuotais vaizdais ir nuotraukomis.

P. Kovas - odisėjos XI etapo jachtos "Ambersail" kapitonas ir žygio idėjos bendraautoris. Jo metu 120 Lietuvos buriuotojų 2008 m. spalio pradžioje pradėjo apie 9 mėnesius trukusią kelionę aplink pasaulį, taip garsindami Lietuvos vardą. Anot knygos autoriaus, pradinę mintį odisėjai davęs legendinės jachtos „Lietuva“ kapitonas Steponas Kudzevičius. Apie tai rašoma 27 knygos puslapyje. Artėjo Lietuvos vardo tūkstantmetis ir jis pasakęs: „Vyrai, ką nors darom“.

Buriavimo treneris Algis Patašius, dalyvavęs tame žygyje, prisiminė savo nardymą Indijos vandenyne, kai vandens temperatūra buvo 5 laipsniai, kaip 6 valandas nepaleido iš rankų vairo per audrą, kai vėjo greitis siekė apie 50 mazgų, apie salą, esą pavadintą Pauliaus vardu. Arūnas Dargis būdamas jachtoje „Ambersail“ sužinojo, kad jie praplaukė pro tą vietą, kurioje nuskendo „Titanikas“. Jis pasakojo, kaip būdamas vairininkas neįvertino atstumo tarp bangų Viduržemio jūroje, kaip jam tekdavo lipti į 9 aukštų namo ilgio stiebą, kaip švyti vandenynas ir delfinai.

Dailininkas Romanas Borisovas papasakojo, kaip gavo užduotį „nupirkti“ kalėdinę eglutę vandenyne. Kastytis Bartusevičius prisiminė, kaip dalijosi gultais su kapelionu Romualdu Ramašausku. Beje, laive vykdavę mišios kiekvieną sekmadienį, ir švento rašto įgula pramokusi. Pasakotojai nestokojo humoro jausmo, tačiau labiausiai susirinkusiuosius prajuokino P. Kovo žmona aktorė Nijolė Narmontaitė, pasidalinusi kelionių jachta su vyru įspūdžiais. Išlenda ji iš jachtos Švedijos uostelyje ir girdi lietuviškai sakant: „Žiūrėk, tėvai, „Nekviesta meilė“ atplaukė“.

"Ilgainiui supranti, kad laivas – tai lyg mažytis valstybės ar įmonės modelis, kur įgula yra darbuotojai, o kapitonas – vadovas", - tvirtina knygos autorius. „Gyvenimas audroje“ skirta ne tik buriuotojams, bet ir tiems, kurie lieka krante. Pats P. Kovas sako, kad tai jūros pamokų knyga. Atėjusius į renginį, jis pamokė, kaip nesusirgti jūros liga.

Renginio metu norintieji galėjo įsigyti knygą už specialią kainą - 40 Lt, gauti autoriaus dedikaciją ir autografą. Norinčiųjų buvo daug, susidarė net eilė. Knygoje yra 150 nuotraukų. Prie jos pridėtas ir DVD, kad skaitytojas galėtų geriau pajusti vandenį, pamatyti, kokios bangos atakuoja buriuotojus vandenynuose. Baigiantis knygos pristatymui P. Kovas padėkojo tiems 50-60 tūkstančių klaipėdiečių, kurie 2009 m. liepos 5 d. atėjo į Kruizinių laivų terminalą pasitikti jachtos „Ambersail“, grįžtančios iš kelionės aplink pasaulį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder