Gytis Paškevičius: "išpildysiu klausytojams duotą pažadą"

Gytis Paškevičius: "išpildysiu klausytojams duotą pažadą"

Kovo 7 d. Klaipėdos Švyturio arenoje Gytis Paškevičius kartu su folkloro kolektyvu „Arinuška“ ir Vytauto Lukočiaus vadovaujamu orkestru „Vilnius Sinfonietta“ klaipėdiečius pakvies į jausmingą ir užburiančią romansų muzikos puotą.

Klausytojų meilę ir simpatijas užkariavęs dainininkas šį kartą po didžiųjų Lietuvos miestų arenas leidžiasi su naujausia programa „Romansai“, kurioje skambėsiantys kūriniai yra kruopščiai atrinkti paties dainininko ir atspindi atlikėjo asmeninius išgyvenimus.

„Romansas man – tai muzika, prie kurios nuolat grįžtu. Tai – tarsi sielos grįžimas namo, labai sava ir artima. Jubiliejinio koncertų turo metu daugelis laukė ir pasigedo rusiškų romansų, - ištikimiausi gerbėjai žino, kad jie mano kūryboje užima ypatingą vietą. Neturėjau kito pasirinkimo, kaip tik šį pažadą išpildyti“ – šypsojosi G. Paškevičius.

Moters dienos progai skirtame dviejų dalių koncerte klausytojai turės galimybę pajusti ir senojo, autentiško romanso skambesį, ir mėgautis šiuolaikiškai aranžuotomis melodijomis, kurių autorius – projekto muzikinis vadovas ir dirigentas Vytautas Lukočius.

„Rusiškas romansas mane lydi nuo studijų laikų. Tai – subtilus, gilus ir neišsenkantis žanras. Aranžuojant muzikos kūrinius televiziniams projektams dažniausiai spaudžia laikas ir tenka dirbti itin greitai. Džiaugiuosi, kad šį kartą turėjau pakankamai laiko įsigilinti į šį grynuolišką žanrą. Šiuo projektu stengsimės atskleisti ir parodyti, kiek įvairių skambėjimo formų gali turėti romansai: nuo autentiško, intymaus ir betarpiško kalbėjimo, iki plataus, orkestro spalvų prisodrinto skambesio” – kalbėjo dirigentas.

Turo koncertai taip pat vyks kovo 8 d. Šiaulių arenoje Šiauliuose ir kovo 15 d. Pramogų arenoje Vilniuje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder