Festivalio „Muzikinė paukštė -2013 “ atgarsiai

Festivalio „Muzikinė paukštė -2013 “ atgarsiai

„Muzikinė paukštė“ – kasmetinis neįgaliųjų muzikinės saviraiškos festivalis, vykstantis jau aštuntus metus, tai ne tik muzikinis renginys, bet ir neįgaliųjų bendravimo forma. Šio festivalio pradininkai sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Gargždų viltis“ ir Gargždų muzikos mokykla, kurie dar 2005 m. Šv. Velykų proga organizavo šventę „Linksmasis margutis“. Joje dalyvavo neįgalūs vaikai ir jaunimas iš Gargždų, Kretingos, Klaipėdos, Palangos, Šilutės ir Priekulės. Pagrindinė šio festivalio mintis buvo suteikti galimybę neįgaliam jaunimui išreikšti save per muziką, šokį, dainą, vaidinimą. 2006 m. festivalis vyko Palangoje, jį organizavo „Baltijos“ vidurinė mokykla. 2007 m. BĮ neįgaliųjų centras „Klaipėdos Lakštutė“. Būtent trečiojo susitikimo metu festivalis buvo pavadintas „Muzikine paukštė“

Šešis metus iš eilės „Muzikinė paukštės“ garsai skambėjo įvairiuose Lietuvos miestuose. Festivalį organizavo Šilutės dienos paslaugų centras, Kretingos dienos veiklos centras, Gargždų socialinių paslaugų centras, Šiaulių dienos socialinės globos centras „Goda“, Panevėžio jaunuolių dienos centras.

2013 m. gegužės 9 dieną resbublikinės reikšmės renginys vyko Žvejų rūmuose. Renginį organizavo BĮ neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“, turėdama profesionalius partnerius - Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmus bei Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“. Šventėje dalyvavo per šimtą atlikėjų, per tris šimtus žiūrovų. Atvyko talentingi ir muzikalūs festivalio dalyviai iš Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Kretingos, Gargždų, Šilutės ir Priekulės. Klaipėdą atstovavo Regos ugdymo centras, Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos Guboja padalinys „Pajūrio spalvos“, nevalstybinė specialioji pagrindinė mokykla „Svetliačok“

Festivalio tikslas – atskleisti vaikams ir jaunuoliams, turintiems negalią savo kūrybinius, muzikinius gebėjimus ir suteikti jiems galimybę reikštis viešojoje erdvėje bei profesionalioje scenoje.

Muzikinio festivalį atidarė organizatorių muzikinė šokio kompozicija „Laiko skrynia“, profesionaliai skambino Aklųjų ir silpnaregių sąjungos narė Dainora Laukžemytė.

Šventę pasveikino Klaipėdos miesto savivaldybės vicemeras A.Čepas, Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinio departamento direktorė A.Daujotienė.

Daug teigiamų emocijų festivalio metu įnešė šventinė Kar Kar baltoji varnelė, kuri ne tik dalino ledus ir balionus, bet ir labai vaizdžiai papasakojo ledų gaminimo kelią. Milžiniškas proginis tortas simboliavo šventės uždarymą. Festivalio „Muzikinė paukštė“ organizavimas iškilmingai perduotas Priekulės socialinių paslaugų centrui.

Ši šventė, tai graži ir prasminga žmonių su negalia dovana mums, o pats festivalis, tai kūrybinio ir komandinio socialinio darbo rezultatas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder